Херсонським неплатникам аліментів описують майно

Мобільна група у складі представників Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України,державних виконавців Херсонської юстиції разом із журналістами провели рейд по стягненню аліментів зі злісних неплатників.

- Закон #ЧужихДітейНеБуває працює! З початку 2018 року в Україні стягнуто майже 650 млн гривень аліментів. На Херсонщині ця сума перевищує 6,5 мільйонів. Тобто 15 тисяч дітей отримали свої законні кошти. А 65 херсонських боржників вже оголосили в розшук.

Робота в цьому напрямку триває, бо діти не мають страждати від «економічного насилля» власних батьків. – зазначила фахівець Департаменту ДВС Міністерства юстиції Ірина Мазур, яка разом із колегами перебуває з робочим візитом на Херсонщині.

Під час рейду державні виконавці приїхали до одного з боржників, який мешкає в Таврійському мікрорайоні Херсона. Чоловік з 2010 року не виплачує аліменти. Борг вже сягнув 62 тисяч гривень. Державні виконавці вже наклали арешт на його квартиру. Злісний неплатник не відчинив двері. Хоча сусіди розповіли, що часто бачать боржника, який виходить на балкон палити. Якщо протягом кількох місяців несумлінний батько не погасить борг перед власною дитиною, то його квартиру опишуть та виставлять на продаж.

Іншого херсонського батька за вказаною адресою не виявилось. Проте після дзвінка державного виконавця чоловік приїхав на зустріч. Він запевняв, що добре дбає про власну дитину, регулярно проводить з нею час, платить кошти на утримання. А ще подарував на День народження велосипед. За рішенням суду, чоловік має щомісяця виплачувати 1000 гривень аліментів. І, за його словами, він це сумлінно робить. Проте квитанцій показати виконавцям він не зміг.

Бо, за його словами, вони загубилися. А от у його колишньої дружини виявилась зовсім інша інформація. Як стверджує жінка, батько з дитиною майже не бачиться, гроші не сплачує. Чоловік накопичив борг у 9 тисяч гривень. Він таксист, хоча колишній дружині збрехав, що ніде не працює, тому і грошей немає.

Проте колишньому подружжю начебто вдалося знайти компроміс. Щомісяця чоловік, окрім встановленої суми, пообіцяв додатково частинами погашати борг. А поки що несумлінний батько продовжить перебування у єдиному реєстрі боржників по сплаті аліментів.

Побували державні виконавці і в Олешках. Там батьку, якому нецікава доля власної дитини, описали причеп. Кошти від його продажу підуть на погашення боргу по сплаті аліментів.

Проте на Херсонщині не лише отці забувають про власних синів і дочок. Є і матусі-зозулі. До них також навідалась мобільна група. Проте родичі запевнили, що жінки вже давно не з'являються вдома.

Прес-служба Головного
територіального управління юстиції
у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон