112 вакансій вже укомплектувала Херсонська обласна служба зайнятості

На базі Херсонського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» відбувся тренінг «Круглий стіл: перспективи стажування та працевлаштування молоді в громадах».

У заході взяли участь Н.Португальська, заступник директора Херсонського обласного центру зайнятості; А.Кличановський, начальник відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості; С.Білорусов, директор Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; викладачі вищих навчальних закладів; представники об'єднаних територіальних громад, громадських організацій, студенти та ЗМІ.

Під час роботи тренінгу відбулася дискусія щодо формування попиту практики та працевлаштування молоді в громадах.

Як зробити, щоб людина залишалась працювати там де народилась, що потрібно задля її кар'єрного росту? Саме ці важливі питання обговорювалися під час дискусії.

У своєму виступі заступник директора обласного центру зайнятості розповіла про реальну роботу, яку вже провела Херсонська обласна служба зайнятості в частині укомплектування вакансій в ОТГ.

«На сьогодні 112 вакансій вже укомплектовані, йдеться про бухгалтерів, вихователей, трактористів, підсобних робітників тощо. Результати були досягнуті завдяки індивідульній роботі з шукачами роботи, використання елементів рекрутингу, інтернет-ресурсів з пошуку роботи work.ua та jobs.ua», - зазначила Н.Португальська.

За словами пані Наталії досі залишається проблема щодо заповнення вакансій вчителів та лікарів. Для вирішення цих актуальних питань було запропоновано використовувати сучасні інструменти служби зайнятості, в т.ч. розміщення відеовакансій на відео-хостингу обласного центру зайнятості.

Про свої враження щодо практики залучення молоді на стажування до ОТГ розповідали викладачі Херсонського національного технічного університету та Херсонського державного аграрного університету.

Начальник відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості розповів про іноваційні проекти з профорієнтації молоді, які ініційовані обласною службою зайнятості. За словами А.Кличановського завдання цих проектів - зорієнтувати молодь на ринок праці, на свідомий вибір майбутньої професії, на відновлення престижу робітничої професії.

Учасники заходу порівняли службу зайнятості з «рятувальним кругом», адже саме службі зайнятості потрібно «рятувати» і шукачів роботи і роботодавців.

Модератор тренінгу, радник з питань комунікації ХЦРМС, Анастасія Супрун, підбила підсумки заходу та запропонувала продовжувати зустрічі для обміну досвідом та прийняття відповідних рішень.

Херсонський регіональний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон