Херсонська область посіла друге в Україні місце страшного онкорейтинга

Деякий час назад я озвучував жахливий факт: Херсонщина міцно знаходиться в трійці лідерів з онкозахворювань.

Сьогодні, під час шведсько-української ініціативи з охорони здоров'я майбутнього, головлікар комунального закладу Херсонської обласної ради «Херсонський обласний онкологічний диспансер» Ірина Сокур підкреслила: Херсонська область посіла ДРУГЕ в Україні місце страшного онкорейтинга. Щодня від раку вмирають 5 наших земляків, а у кожного 4-го з них медики діагностують т.зв. запущені форми захворювання.

Вже більше року назад Херсонська обласна рада оголосила війну цьому страшному захворюванню. Близько 800 тисяч гривень на реалізацію цієї програми (проведення безкоштовних онкоосмотров і придбання необхідних медикаментів) було виділено в 2017 році, близько мільйона - плануються на 2018 рік.

В рамках даної програми фахівці Херсонського обласного онкодиспансеру в 2017 році провели виїзні огляди в районах області, провівши обстеження майже 12 тисяч людей. Сьогодні шведські фахівці підтвердили: наш онкодиспансер, як лікувальний заклад, знаходиться на гідному рівні, херсонські фахівці - висококваліфіковані медики, але єдине, чого нам не вистачає для перемоги над раком - сучасного обладнання.

Додатково депутати обласної ради виділили близько 1 млн грн на медпрепарати, необхідні для діагностики раку. Крім того, у посиленому режимі ми разом з облдержадміністрацією шукаємо інвестора для аеропорту «Херсон». Бо як тільки ми його знайдемо, то усі кошти, що були закладені в обласному бюджеті на потреби аеропорту, стовідсотково перенаправимо на придбання медобладнання.

Також у комунальній власності є перелік об'єктів у занедбаному стані, які ми не можемо утримувати фінансово, тож їх виставлено на аукціон. І всі гроші – до копійки – також підуть на підтримку онкодиспансеру. Проте і цього буде замало. На все про все потрібно понад 340 млн грн.

Тож, переконаний, що запевнення наших шведських друзів перетворяться в реальну допомогу херсонському онкодиспансеру. Створивши повноцінний Регіональний південний центр, ми зможемо допомогти жителям не тільки нашої області, а й сусідніх регіонів.

Головне - проходьте діагностику вчасно. І нічого не бійтеся. Ми до останнього будемо боротися за здоров'я кожного жителя нашої області!

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон