На Херсонщині вихованці спортивного клубу «КІТ» знову здобули перемогу

Вкотре радують своїми спортивними здобутками у різних видах бойових мистецтв вихованці Горностаївського спортивного клубу «КІТ» разом зі своїм тренером Миколою Кітченком – кандидатом у майстри спорту, чемпіоном світу та України з рукопашного бою.

Так, 9 березня у місті Херсоні відбулися відбірні змагання з бойового мистецтва -«козацький двобій» - для формування обласної збірної команди з участі в чемпіонаті України.

Тоді наші горностаївські спортсмени вибороли: золото – Василь Бризгун ( дві золоті медалі) та Дмитро Бритько (одну); срібло та бронзу - Станіслав Зімов; бронзу – Давид Вегера. Це дало хлопцям право поїхати на чемпіонат України, що відбувся 16 – 18 березня у місті Сумах.

У чемпіонаті України брали участь понад 700 учасників з 13 областей країни. Та наші юні бійці й там здобули перемогу: Василь Бризгун виборов золоту медаль і став чемпіоном України; Давид Вегера отримав срібло; Станіслав Зімов та Дмитро Бритько – стали бронзовими призерами. Такий результат зобов'язує наших спортсменів захищати честь України на чемпіонаті Європи у квітні ц. р. у місті Харкові, а влітку – на чемпіонаті світу.

...Нагадаємо, що за три роки діяльності Горностаїського клубу «КІТ» його вихованці у своєму активі мають понад 150 золотих медалей, 180 – срібних та 200 – бронзових. Свої перемоги спортсмени здобували у різних видах бойових мистецтв на різних чемпіонатах . Клуб виховав багаторазових чемпіонів України, Європи та світу.

Ми хочемо висловити щиру вдячність доброчинцям за фінансову підтримку останньої поїздки на чемпіонат у місто Суми – підприємцям Валерію Гузю та Василю Прядці.

Клуб має надію на подальшу матеріальну допомогу для поїздки горностаївських спортсменів на чемпіонати Європи та світу – насамперед депутатів громади, відділу спорту та молоді райдержадміністрації, благодійного фонду Ігоря Колихаєва, небайдужих ветеранів спорту та інших благочинців.

А ще хочеться читати в нашій газеті про здобутки інших тренерів, які отримують кошти з бюджету громади.

Нас цікавить також, чому кошти виділяються лише на утримання спортивних закладів та стадіону, а не на змагання та розвиток спортсменів. Щоправда ми читали в газеті, що районна рада виділила на спортивні заходи 120 тисяч гривень, то нас цікавить – на які заходи спрямують ці кошти?

Вважаємо, що майбутніх майстрів спорту та чемпіонів треба плекати конкретною роботою, а не звітами в кінці року – тоді буде чим і ким пишатися.

Любов РУДЯ
За повідомленням - Батьківського комітету клубу

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон