На Херсонщині межу із окупантами зміцнюватимуть коштом громади

Дві вкрай потрібні програми антитерористичних та оборонних заходів розробила Херсонська обласна рада.

У рамках програми антитерористичних заходів до кінця поточного року планують значно укріпити адміністративну межу регіону з окупованим Кримом.

Йдеться, зокрема, про придбання та установку там системи охоронно – контрольного відеоспостереження з тепловізорами та єдиним центром обробки інформації.

Для патрулювання адміністративної межі та перевезення бійців спецпідрозділу СБУ коштом обласного бюджету мають закупити два джипи та мікроавтобус. Крім того, облрада профінансує придбання водолазного спорядження для підводного розмінування (517,6 тисяч гривень).

Це теж вкрай потрібно, оскільки на мілководді Чорного моря знешкодження очікують близько трьох тисяч мін, торпед та снарядів – на затонулих у часи другої світової, і нещодавно знайдених військових суднах «Фрунзе» та «Ударний».

Загалом, для реалізації програми антитерористичних заходів Херсонська облрада планує витратити 7,2 мільйони гривень. А ще 5,6 мільйона гривень у 2018 року піде на програму допомоги військовим частинам, місцевим підрозділам Національної гвардії та Держприкордонслужби України.

Йдеться, зокрема, про закупівлю ретранслятора та радіостанцій, засобів тактичного тренування й бойового екіпірування, бензопилок та генератора, спеціальних наметів тощо.

Звичайно, на Херсонщині є чимало «дірок» у соціальній сфері та комунальному господарстві, де ці гроші також дуже знадобилися б. Але питаннями оборони від агресора та боротьби з його озброєними засланцями нехтувати не можна.

Недарма у поясненні до програми антитерористичних заходів знаходимо таку промовисту фразу: «Поточний рівень терористично-диверсійних загроз у регіоні оцінюється, як високий». І цим, либонь, усе сказано.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон