На Херсонщині сиротинець аж ніяк не зайвий

Облрада запропонувала Бериславській райраді взяти на утримання обласний комунальний заклад — школу-інтернат у тутешньому селі Львовому.

Але депутати райради від такого «подаруночка» відмовилися. Заговорили навіть про те, що інтернат взагалі не потрібен, оскільки дві третини його учнів — не сироти, а діти із звичайних родин, яким просто зручніше ходити сюди на уроки.

Аргументи депутатів занепокоїли трудовий колектив школи-інтернату: чи не стануть вони у підсумку «смертним вироком» для закладу?

Але у департаменті освіти і науки Херсонської ОДА із намірами ліквідувати інтернат солідарності не виявляють. Його очільник Євген Криницький каже, що фінансувати заклад продовжать і за відсутності згоди з приводу його долі між радами різних рівнів.

«Планів закрити школу-інтернат у селі Львовому не маємо. Там майже двісті учнів, і сиріт з-поміж них справді не так багато. Але коли поруч із ними за партами сидять ще й вихідці з малозабезпечених чи багатодітних родин, які також користуються соціальними пільгами, — це нормально, — наполягає Євген Криницький.

— Головне, щоб не менш як 70 відсотків учнів мешкали саме в тому районі, де інтернат працює. У випадку зі школою-інтернатом у Львовому ця пропорція витримана, тож усі розмови про його буцімто «непотрібність» у Бериславському районі, вочевидь, зайві».

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон