Чим заділа родину Семенчевих Галина Лугова?

Депутат Херсонської міської ради Ігор Семенчев старший рідко виступає у ЗМІ. В основному у сюжетах та статтях, як не скандальних, так рекламних, фігурує його син, одіозний голова Антонівської селищної ради Ігор Семенчев молодший.

Недавно Антонівка на всю країна «прославилася» дерибаном зрошувальної системи, яку викопують попри всі заборони і державний курс на відновлення меліорації в Україні. Оборудку пов'язують з прямим інтересом селищного голови. І саме після сюжету «ТСН» про ситуацію в Антонівці раптом вирішив поговорити Семенчев старший.

Цікаво, що всі спроби проаналізувати стан справ у селищі у батька його очільника зводяться до обливання брудом директора місцевої школи, яка є депутатом Херсонської міськради. Чим же так заділа родину Семенчевих Галина Лугова?

На виборах до місцевих органів влади у 2015 році перше місце за рейтингом серед 54 депутатів посіла саме Лугова. Скільки голосів було у Семенчева старшого, за якими він від партії «Наш край» пройшов у депутати, сам він намагається не поширювати.

Так сталося, що округ № 14 – це всього десяток вулиць Антонівки після мосту, а практично вся Антонівка, с. Молодіжне, с. Інженерне, с. Наддніпрянське входять до виборчого округу Лугової Г.Л. - №15. У своєму інтерв'ю батько Семенчева «проїхався» по рівню знань учнів Антонівської ЗОШ №21. І справа навіть не в тому, що сам він до освіти не має жодного відношення, відтак і експерт з нього сумнівний...

Депутат озвучив не перевірену, себто, фейкову інформацію. Навчальний заклад аж ніяк не останній у рейтингу. Під керівництвом Лугової школа №21 вперше за всю свою історію взяла участь у роботі Малої академії наук з історії України, посівши ІІІ місце серед шкіл міста, з біології (агрономія) учні посіли І та ІІ місця серед шкіл міста, ІІІ місце - у конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика, ІІІ місце у мовно-літературному конкурсі ім. Т. Г.Шевченка, вже не кажучи про перемоги маленьких артистів, про мистецькі конкурси і т.д.

Ігор Григорович навіть не розуміє, настільки своїми голослівними заявами він ображає педагогічний колектив закладу, вихованців та батьків, бо ж школа в Антонівці – це велика родина. До речі, в інтерв'ю сказано про те, що у школі №21 зменшилася кількість дітей. І це теж фейк. Якщо порівнювати з 2013 роком, відколи заклад очолила Лугова, то у школі стало більше на 42 учні - 2013/2014 н. рік – 269, 2017-2018 н. рік – 311. Вперше за останні десять років роботи закладу з'явилися паралелі 1-А і 1-Б, 2-А і 2-Б і т. д.

Між іншим, з інших шкіл міста батьки стали переводити учнів до школи №21 ще до будівництва «Зеленої школи». Виходить, педагогічному колективу закладу, який очолює Лугова, довіряють. Ну а пан Семенчев знов про своє. Він десь чув, що родич Лугової був оформлений завгоспом. І це неправдива інформація, яку легко перевірити.

Нагадаємо, «Зелена школа» була збудована в 2016 році, відкриття відбулося 13 вересня. Плин кадрів, про який наголошує пан Семенчев, відбувається тому, що молоді вчителі йдуть в декретні відпустки (хто й по третьому разу), підвищуючи народжуваність для країни. І це правильні, нормальні речі. Двічі мати Лугова своїх колег в цьому тільки підтримує.

У чому ж Семенчев старший побачив піар у навчальному закладі? Кожен сантиметр школи це не лише робота будівельників, це праця директора, вчителів, батьків, які прагнули позитивних змін для дітей. І ці зміни відбулися за підтримки голови піклувальної ради школи Юрія Рожкова, президента торгово-промислової палати Вікторії Остроумової, Андрія Путілова, який допомагав і народним депутатом, і головою ОДА, і головою облради, директора ХМЗ Станіслава Путілова, приватних підприємців, небайдужих до проблем школи людей людей.

Осторонь потреб Антонівськокої школи №21 завжди залишався і залишається тільки селищний голова, зате намагається вішати собі медалі за покращення матеріально-технічної бази закладу. Щомісяця школу відвідують іноземні делегації та урядовці. Так, тут вже побували посол Киргизстану, представники урядів Італії, Норвегії, Фінляндії, Німеччини, заступник Міністра освіти України пан Хобзей.

Заклад, як взірцевий, показують, головам селищних рад, заступникам мерів інших міст. Школа відкрита для громади і співпраці.

Цікаво, що коли на землі, яка належить людям, викопали труби, телефонні дзвінки про допомогу чомусь стали надходити не до селищного голови Ігоря Семенчева і не до депутата міськради, його батька. Прихисту для проведення зібрання власників земельних ділянок, і аж ніяк не відкритих слухань, попросили у депутата Лугової.

В Антонівці крім шкільної актової зали зібратися ніде - клуб зруйнований і розбирається по цеглині. На тому зібранні Галина Лугова і сама була присутня як особа, яка має пряме відношення до земельної ділянки. На захід прийшов і селищний голова. Дивно, але розмову він почав не про вкрадені труби, а про вибори в Антонівці.

Про свої наміри балотуватися на селищного голову сама Лугова почула вперше. Наразі пані Лугова є членом комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціальної сфери Херсонської міськради. За три роки вона пропустила лише кілька засідань. На даний час в кожній постійній комісії налічується майже по 10 депутатів міської ради.

Лугова завжди підтримує виділення коштів на різні напрямки удосконалення та розвитку міста та приміських селищ, але для цього Семенчевим необхідно було хоча б ознайомитися з протоколами голосувань. У всіх питаннях про прийняття бюджетів Лугова голосувала «за», позаяк сама працівник бюджетної сфери і не може не усвідомлювати, наскільки важлива вчасна виплата заробітних плат, субсидій, матеріальної допомоги і т.д.

У питанні бюджету на останній сесії 2017-го вона з голосу заявила: «Прошу вважати мій голос «за», я помилилася кнопкою», і це є на відеозапису засідання. Виділення коштів за рахунок субвенції до Антонівської селищної ради у розмірі 760 тис. грн. Лугова Г.Л. теж підтримала, звернувшись до присутніх депутатів на бюджетній комісії про те, що це наболіла проблема, модернізації та реконструкції потребує стадіон «Дніпро», це єдине місце, де мешканці селища можуть вільно підійти до Дніпра.

А найголовніше, цього дуже чекають учні Антонівської школи №21, бо йдеться про розвиток спорту. У звіті про депутатську діяльність за 2016 рік Лугова якраз і обіцяла жителям свого виборчого округу, що лобіюватиме питання реконструкції та модернізації стадіону «Дніпро». Сама ж вона запевняє, що здебільшого не любить розділяти зроблене за округами, адже все є результатом спільних зусиль, якого вдалося досягнути за кошти громади, платників податків.

Приміром, за її словами, виділення 200 тис. грн. на ремонт вулиці Квіткової (Фурманова), 200 тис грн. на ясла-садок № 51; 1,2 млн. грн. - на проектні роботи по проведенню централізованої каналізації в с.Кіндійка та в смт Антонівка - це робота міського голови В. Миколаєнка, спільна робота депутатів, перш за все цих округів та тих округів, які входять до Антонівки: О. Мазур, О. Кривчуна, Ю. Кліментенка, С. Жуйкова, В.Суха, І. Семенчева, Г. Лугової і, звісно, всього депутатського корпусу. До меседжів про те, що досягнення спільні, які озвучує директор школи, вже стали прислухатися мешканці Антонівки.

Певно, саме це не дає спокою панам Семенчевим, які звикли тягти ковдру на себе. Не інакше, як за невдалий невдалий гумор можна сприйняти звинувачення директора школи №21 у поборах у закладі. На території Антонівки мешкають 600 батьків учнів, які не бояться відповідати на будь-які запитання, але про побори в них ніхто й не питав.

А, може, поборами вважається добровільна праця, до якої закликає Лугова? Так самі батьки її підтримують. «Помните историю, когда физрук избил людей?», - зазначив Семенчив старший у своєму інтерв'ю. Нагадаємо, скандал на рівному місці намагалася роздмухати цивільна дружина Антонівського селищного голови, Тетяна Докучаєва.

«Група підтримки» Ігоря Семенчева влаштувала лемент у навчальному закладі, привізши з міста понад десяток громадських активістів, в тому числі й членів ГО «Твердиня». Це вразило не лише батьківський комітет, а й громадськість селища та Херсона. Такого Антонівка ще не бачила. Люди вийшли захищати вчителя фізкультури і директора школи від наклепу, який вчинили, підговоривши дитину, щоб сказала, що її побив вчитель фізкультури.

Декому це було вкрай необхідно. Навіщо? Щоб зняти з посади Лугову, бо в крісло має сісти Докучаєва – зовсім не для керування освітнім процесом, а для досягнення успіху Ігоря Семенчева на подальших виборах. Педагоги – це електорат. Але ж не розрахували одного – дитячої психології, страху, паніки, бо це ж неправда, і дитина не витримала... Ігор Семенчев старший запевняє, що Галина Лугова отримала звання «Заслужений учитель України».

Насправді ж вона має звання «Заслужений працівник освіти України», а це дві різні речі. Схоже, депутат не знає, яким чином відбувається представлення до нагородження високим званням. Для цього необхідні поданням міського управління освіти, міського голови, управління освіти обласної ради, голови обласної державної адміністрації, голови обласної ради. Люди, які пишуть такі подання, знають, за що нагороджують особу.

Стосовно ж будівництва, реалізації грантового проекту пілотного модуля «Зеленої школи», абсолютно не викликає здивування, що «причетним» до цього виявився і Семенчев старший. Бо після реалізації проекту, «причетними» до нього стали пів-Херсона. Насправді це завдячуючи депкорпусу VI скликання, в яких не було ані Семенчева, ані Лугової, і VII скликання, виділено співфінансування з міського бюджету, як це передбачено у грантовій угоді.

У ЗМІ Лугова зазначає: «За ініціативи управління освіти, за підтримки Херсонського міського голови В. Миколаєнко, його заступника І. Трибух (до речі, коли відбулося голосування за зняття останньої з посади, Г. Лугова голосувала «проти», розуміючи її підтримку, а от Семенчев голосував «за»), депутатів Херсонської міської ради, президента Херсонської ТПП В. Остроумової, Голови ОДА А. Гордєєва, ООО «Теплотехніка», С. Путілова, А. Путілова, Ю. Рожкова, Херсонської митниці...».

Генератором ідеї проекту стала радник начальника управління освіти ХМР. У Києві проект захищали Лугова і Трибух, разом з представниками ООО «Теплотехніка». Директор школи досконало володіє англійською мовою і допомагала з перекладом.

Також вона «намалювала» проект «Зеленої школи», проект благоустрою території навчального закладу, грального майданчика і, коли фінська делегація прибула до закладу, її представники лише поплескали в долоні, що проект вже готовий і пожартували, мовляв, Лугову тепер хоч на півставки архітектором до їх компанії бери. А далі була купа паперової роботи, узгодження з різними інстанціями...

І це все не є заслугою директора школи? А взагалі дивує безсоромність батька, який так відкрито «підписується» за синові грішки. Заяви Семенчева старшого, не що інше, як «підписка» за Семенчева молодшого, не те, що довіри не викликають, це вже якось і не по-людськи, бридко стає.

За матеріалами ПІК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон