На Херсонщині є випадки, коли медичні сестри отримують більше ніж лікарі

Про таке необґрунтоване співвідношення оплати праці у медичній галузі говорив сьогодні, 16 березня на сесії Херсонської облради депутат Юрій Ромаскевич:

«Підвищення рівня заробітної плати призвело до фактичного нівелювання різниці в оплаті праці між працівниками з різним рівнем освіти та кваліфікації.

Так, при рівні мінімальної заробітної плати 3723 грн в бюджетній сфері ціла група осіб, починаючи від господарського та обслуговуючого персоналу, осіб з середньою спеціальністю, а іноді і вищою освітою, отримують однакову заробітну плату», – зазначив Юрій Ромаскевич.

За словами депутата, є і такі випадки, коли молодші медичні сестри, які отримують 10% надбавки за використання дезінфікуючих засобів, отримують більшу заробітну плату, ніж молодий лікар, який навчався щонайменше 7 років.

У зв'язку з такою несправедливістю, молоді фахівці виїжджають працювати за кордон, а ми втрачаємо кваліфіковані кадри. Вирішити проблему можливо. Для цього, як стверджує Юрій Ромаскевич, необхідно терміново відновити міжпосадові співвідношення з оплати праці, закладені у затвердженій тарифній сітці.

Після емоційного виступу Ромаскевича, депутати обласної ради підтримали звернення до Президента України, Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України щодо відновлення міжпосадових співвідношень з оплати праці. «За» проголосували 49 депутатів.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон