Генічеську «швидку» вирішили заохотити

За підсумками роботи за минулий рік Генічеська станція екстреної (швидкої) медичної допомоги і медицини катастроф визнана однією з кращих в області.Про це «НД» повідомив завідуючий станції Валерій Дронов.

За словами Валерія Івановича, територія, яка знаходиться за 100 і менше кілометрів від обласного центру, у медиків називається «червоним поясом». Далі за 100 — «синім».

Якщо людині стало зле з серцем у «червоному поясі», за її життя і здоров'я борються обласні кардіологи. Якщо ж у «синьому», «швидка» доставляє її у найближчий райцентр.

Виявляється, що у минулому році 71% госпіталізованих хворих на сердечні недуги з усіх районних станцій швидкої «синього пояса» області припадає саме на Генічеську! Тому обласне керівництво вирішило заохотити генічан і передало їм у користування 4 нових електрокардіографи з телеметрією.

Приємна для медиків і майбутніх пацієнтів подія відбулася у понеділок. Кілька тижнів перед цим бригади генічеської швидкої проходили навчання у Херсоні.

За словами Валерія Дронова, тепер медики зможуть не лише робити якісну діагностику серцевих захворювань, а й передавати результати досліджень у обласний кардіоцентр для звірки.

Андрій БЕЙНИК
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон