Нова українська школа вже діє у Херсоні

У минулий вівторок, 13 березня, в НВО «ХАБАД» відбувся міський науково-практичний семінар учителів початкової школи та вихователів дитячих садків із теми: «Нова українська школа в дії: використання техніки Lapbook у роботі з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку».

Після презентації закладу директором Левіним І.І. перед учасниками семінару виступила кандидат педагогічних наук, доцент кафедри природничо-математичних дисциплін та логопедії факультету дошкільної та початкової освіти ХДУ Борисенко Н.М.

Вона познайомила присутніх із інноваціями, які відбуваються зараз у системі освіти, а також презентувала досвід роботи естонських і фінських шкіл.

Особливу увагу Наталія Михайлівна звернула на нові підручники для учнів початкової школи, де велике значення приділяється громадянському вихованню дітей. Методист методичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради Волик К.В. наголосила на важливості піднятих проблем та запросила всіх до конструктивного діалогу.

Учасники семінару також відвідали відкриті уроки та заняття, підготовлені педагогами закладу: кейс-урок з української мови в 1 класі «А вже весна...» (Хребет Т.Г.), підсумкове інтегроване заняття в середній групі дошкільного відділення «Дикі тварини» (Гузик Н.Г.), бінарне заняття з математики і традицій єврейського народу у старшій групі з теми «Закони математики і закони Тори»(Паньшина Г.П., Цімерман М.) та урок-рольову гру з англійської мови в 2 класі «Jobs» (Медведкова О.В.). Доповідь – презентація з теми семінару, підготовлена вчителем першої категорії Хребет Т.Г., успішно поєдналася з майстер-класом із виготовлення лепбука (Пилаєва Н.В.).

Учителі початкових класів та вихователі дитячих садків міста продемонстрували свою готовність до змін у системі освіти й бажання працювати за новими стандартами на благо рідної держави.

За матеріалами НВО «ХАБАД»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон