На Херсонщині "заблукали" гроші на безплатні ліки

Об'єднані територіальні громади на Херсонщині дедалі частіше відкидають адміністративну "прив'язку" на медичне обслуговування до районних лікарень та самі обирають заклади, куди звертатися по кваліфіковану допомогу і, відповідно, перераховувати медичну субвенцію.

Але надмірний поспіх у цій справі може й нашкодити самим громадам. Так, Мирненська ОТГ, що об'єднує п'ять сіл Каланчацького району, вирішила перейти на обслуговування до Чаплинської райлікарні - туди їхати ближче.

Але при цьому не узгодила це рішення із обласною владою. У результаті гроші на безплатні препарати за урядовою програмою "Доступні ліки" (а це 516 тисяч гривень) за старою схемою перевели до Каланчацького району, хоча "отоварюватися" хворі мають тепер у Чаплинському районі.

Тамтешні аптеки, кажуть, відпускають ліки в борг, чекаючи, доки до них дійде належна частина з тих 27,2 мільйона гривень, що надійшли для всієї Херсонщини.

Здавалося б усе просто - треба лише зменшити цільове фінансування для одного району і, відповідно, додати для іншого.

Але для цього треба заслухати питання на сесії обласної ради, що може розтягнутися на кілька тижнів, додає директор департаменту охорони здоров'я Херсонської облдержадміністрації Віктор Короленко.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон