Херсонські спортсмени-паралімпійці поділилися секретами своїх перемог

Днями у прес-центрі херсонського суспільного мовника – ТРК "Скіфія", в межах заходів присвячених Зимовим Паралімпійським іграм-2018,відбулася зустріч зі спортсменами -паралімпійцями та їхніми тренерами.

У заході взяли участь: чотирикратна чемпіонка та бронзова призерка XV Паралімпійських ігор Єлизавета Мерешко, заслужений тренер України з плавання Ела Бенедик, дворазова срібна призерка ХІІІ Паралімпійських ігор, срібна призерка ХІV Паралімпійських ігор Вікторія Кравченко та заслужений тренер України з легкої атлетики Сергій Мягков. Також були присутні учні Херсонської спеціальної загальноосвітньої школи №1.

На початку зустрічі обговорили приємні новини – високий рейтинг наших спортсменів на цьогорічній Паралімпіаді. Також спробували з'ясувати, чому олімпійці значно поступаються кількостями медалей паралімпійцями.

Тренер Сергій Мягков зауважив, що спортсмени з інвалідністю швидше досягають успіху у спорті, ніж в інших сферах життя. А заслужений тренер з плавання Ела Бенедик зазначила: "У паралімпійців більше мотивації. Вони більше намагаються самовиразитися і на цьому будується їхня підготовка".

Наприкінці заходу паралімпійські чемпіонки поділилися з учнями своїми секретами успіху та боротьби з хвилюванням перед стартом: "Це наша робота, це частина життя, яку намагаєшся виконати якомога краще.

Якщо нема "мандражу" перед змаганням, значить ти вже перегорів і нічого не зробиш. Завжди повинне залишатись хвилювання – ти стільки працював! Але хвилювання потрібно контролювати: не перегоріти до старту, проте і не бути занадто спокійним".

UA: суспільне мовлення

P.S. Уже 19 березня відбудеться наступна зустріч із спортивними експертами, під час якої підіб'ють підсумки Зимових Паралімпійських ігор-2018.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон