На Херсонщині обговорювали шляхи повернення безробітних до активної зайнятості

Керівництво Новотроїцького районного центру зайнятості зібрало соціальних партнерів для обговорення актуальних питань за «круглим столом».

Зокрема, задля ознайомлення та спільного впровадження нової процедури соціального супроводу в частині запобігання довгострокового безробіття та повернення безробітних до активної зайнятості.

Ірина Збаровська, директор Новотроїцького районного центру зайнятості, зазначила, що з початку року службою зайнятості запроваджено «активну» програму для запобігання довготривалого безробіття, використання індивідуального підходу у роботі з безробітними.

Це стосується процедури соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці за підходом кейс-менеджменту, як одного з напрямків модернізації та розвитку служби зайнятості.

За її словами цей підхід передбачає оцінку ситуації і потреб клієнта, визначення цілей та планування заходів задля їх досягнення, моніторинг та оцінювання результатів роботи.

«Своєчасне виявлення та спільне подолання соціальних перешкод буде сприяти поверненню найуразливіших верств населення на ринок праці», - підкреслила І.Збаровська.

Під час обговорення нагальних питань та підведення підсумків наради було запропоновано подальші шляхи співпраці.

Актуальні питання обговорювали представники соціальних служб району, районної державної адміністрації, громадських організацій та служби надання безоплатної правової допомоги.

Херсонський регіональний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон