У Херсоні говорили про реалізацію прав внутрішньо переміщених осіб

Наприкінці лютого у Херсонському міському центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб за участю представників міського центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, ГО «Десяте квітня», Херсонського регіонального управління «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», ГО ХОТЦ «Вектор розвитку» та ГО ХОЦ «Успішна жінка».

Захід проходив задля підвищення рівня доступу до механізму захисту прав та соціальної інтеграції внутрішньо переміщених осіб.

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії із суб'єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Херсонського міського центру надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Куценко поінформував присутніх про актуальні проблемні питання у сфері забезпечення захисту прав внутрішньо переміщених осіб, спрощення їх доступу до отримання правових послуг, можливість отримати безкоштовну правову інформацію, надав консультації та роз'яснення з правових питань, допомога у складанні заяв, скарг та інших документів правового характеру.

Керівник Херсонського регіонального управління «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Юрій Волкович ознайомив учасників заходу з державною програмою «Доступне житло», з переліком необхідних для участі в програмі документів та порядком звернення до управління.

Координатори громадських організацій «Вектор розвитку» та «Успішна жінка» презентували проекти «Економічні можливості постраждалим від конфлікту» та «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, постраждалого внаслідок конфлікту в Україні», які впроваджуються міжнародними організаціями. Це допомога людям в організації власної справи шляхом надання грантів для ВПО та проведення тренінгових занять з розвитку бізнес-навичок.

Тільки завдяки спільним зусиллям можливо досягти позитивних результатів, адже лише плідне співробітництво всіх соціальних партнерів забезпечить ефективність вирішення державних завдань щодо забезпечення права на гідне життя.

Херсонський регіональний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон