На Херсонщині пройшов вогник, який зігрів жінок-ветеранів

У суботу, 3 березня, Горностаївська районна рада ветеранів запросила жінок-ветеранів на традиційну зустріч з нагоди жіночого свята, що наближається.

Понад 40 жінок завітали на цей святковий вогник. Міжнародний жіночий день - свято, коли жінки відчувають себе королевами і принцесами - ніжними і вразливими. Їм дарують увагу й пошану, квіти, цукерки і море прекрасних слів.

Однак, все частіше виникає питання про те, чи варто святкувати нині, у 21 столітті, цю дату? В Україні вже кілька років дискутують і хочуть скасувати 8 березня, як свято.

Та як би там не було, для більшості людей 8 березня – ще одне приємне свято, ніяк не пов'язане з політикою. Це день, коли усі промовляють слово «жінка», розуміючи при цьому не прання, прибирання та приготування, а квіти, свято і добрий настрій.

Тож і цього року, як і раніше. жінок вітали, дарували подарунки, говорили щирі слова і зробили по зимовому весняний день справді щасливим і сонячним.

Можливість відкласти домашні справи і турботи, опинитись у центрі уваги і пошани з'явилась у горностаївських жінок - ветеранів різних професій, матерів-героїнь та активісток громадського життя. Їх запросили на святковий вогник.

І незважаючи на непогоду, що ніяк не відповідало весняному настрою – снігова жижа та дощ, - і 60-річні, й ті, яким уже за 80 років, на свято прибули вчасно, до того ж із чудовим настроєм.

Голова ради ветеранів Світлана Стадник, розпочинаючи святковий вогник, назвала кожну з присутніх жінок та розповіла про їхню трудову участь, побажала всім доброго здоров'я, добра, любові та поваги від дітей і онуків, яскравих посмішок, родинної і життєвої злагоди. Вона висловила сподівання, що в Україні ще довго буде жити добра традиція – з повагою та пошаною ставитись до ветеранів, зокрема до жінок.

Вітальні слова присутнім та всім жінкам Горностаївщини висловили й очільники району та громади – Сергій Карпеченко, Олександр Єрохін та Дмитро Ляхно, які також завітали на «вогник».

Вони говорили про те, що високе і священне покликання жінки - зберігати домашнє вогнище, бути дружиною і мамою, першим учителем своїх дітей, виховувати в них ідеали добра і справедливості, наповнювати життя теплом і світлом ніжності й доброти, і водночас бути величними, мужніми, самовідданими, що неодноразово підтверджувала сама історія.

Вони побажала їм в цей світлий день великого щастя, залишатися найкращими і бажаними, щоб кожна мить їхнього життя була пронизана теплом і світлом, щоб в кожному домі були мир і затишок. І піднесли квіти – а це найбажаніший подарунок для жінок.

Гарний подарунок зробив жінкам і козацький отаман Олександр Слісаренко – кожній традиційно подарував гілочку верби та після святкового вечора розвіз додому.

...Жінка у будь-якому віці і в будь-яку пору року потребує уваги, визнання її здобутків і вкладу у професію та виховання дітей, особливо це цінується, коли вона перебуває на заслуженому відпочинку. Тому, особливою вдячністю сповнені були серця жінок- ветеранів, а очі світилися щастям, що про них не забувають. Кожній приділили увагу і кожна з присутніх жінок мала змогу висловитися.

За святковим столом, який накрили завдяки тому, що в районі діє програма «Ветеран» та знаходяться спонсори, жінки спілкувалися, ділилися враженнями, співали і танцювали.

Звучали пісні їхньої молодості, які на льоту підхоплювали. І слід сказати, що бадьорості та ентузіазму цим поважним жінкам не позичати.

Радісні усмішки, блиск очей, десятки скинутих років – жіночий «Вогник» став яскравою подією для старшого покоління горностаївців.

Любов РУДЯ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон