Долю новокаховського боржника вирішить суд

Більше 10 років мешканець Нової Каховки не цікавився життям двох рідних доньок - Тетянки та Анни.

Свідомість батька «прокинулась» лише після того, як державні виконавці описали та арештували його двокімнатну квартиру.

Чоловік покинув сім'ю і залишив з колишньою дружиною двох дітей. На той час дівчинкам було 8 та 13 років.

Свою долю чоловік, якому зараз 48 років, влаштував – зараз у нього нова дружина. Проте доля власних дітей його аж ніяк не цікавила. Останні 10 років мешканець Нової Каховки не платив жодної копійки аліментів.

Неодноразово спеціалісти Новокаховського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області направляли боржнику вимоги з вказівкою з'явитись до відділу для вирішення питання щодо сплати аліментів. Однак чоловік не приходив. І за 10 років накопичив заборгованість в розмірі 48242,91грн.

Безвідповідальний батько офіційно ніде не працює. Але виявилось, що в нього є двокімнатна квартира. Саме її державні виконавці описали та арештували в рамках закону #ЧужихДітейНеБуває.

Окрім цього, боржника тимчасово обмежили в праві виїзду за кордон, керуванні транспортними засобами, полюванні та користуванні зброєю.

А вже 2 березня 2018 року чоловік надав державним виконавцям квитанцію про сплату аліментів. І замість 48 тисяч гривень сплатив майже 55. Тобто повністю погасив свої борги по аліментам.

На жаль, є боржники, на яких не діють і такі методи. У тій самій Новій Каховці мешкає 33-річний Володимир. У червні 2015 року суд зобов'язав його щомісяця сплачувати чверть від всіх власних заробітків. І так, доки дитині не виповниться 18 років. Проте донька Оля, якій зараз 12 років, досі чекає від батька хоча б гривню аліментів.

У чоловіка накопичився борг у майже 15 тис. грн.. Отримавши довідку-розрахунок заборгованості по сплаті аліментів, чоловік з'явився до відділу. І пообіцяв виправитись і сплатити всі борги. Проте досі нічого не погасив.

Державний виконавець склав на Володимира протокол про адміністративне правопорушення. Тепер його буде розглядати Новокаховський міський суд Херсонської області.

Прес-служба Головного
територіального управління юстиції
у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон