Олена Урсуленко про атестацію херсонських чиновників

Голова атестаційної комісії апарату Херсонської міськради та її виконавчих органів, секретар міської ради Олена Урсуленко прокоментувала результати атестації,яка проводилася з 23 листопада 2017 по 31 січня 2018 рр.

З 447 чиновників атестувались 273, в тому числі перший заступник Херсонського міського голови Ігор Козаков, заступник Інна Трибух, 27 керівників підрозділів та 244 посадовців. Ще 9 осіб були вилучені зі списків з різних причин.

За результатами атестації, 218 посадовців відповідають займаній посаді, 46 – відповідають, але отримали рекомендації (підвищення кваліфікації, здобуття фахової освіти, володіння державною мовою).

Один посадовець – начальник управління обліку, розподілу та приватизації житла міської ради Сластєніна М. визнана такою, що не відповідає займаній посаді.

«Під час обговорення результатів члени атестаційної комісії визначили кілька кадрових проблем: плинність кадрів і неможливість залучення висококваліфікованих фахівців через низький рівень заробітної плати.

Чому працівники виконавчих органів неякісно виконують свої обов'язки? Часта зміна керівників підрозділів. До сих пір не призначені профільні заступники міського голови. Це впливає на якість підготовки проектів рішень міської ради та виконкому», – зазначила голова атестаційної комісії апарату Херсонської міськради та її виконавчих органів, секретар міської ради Олена УРСУЛЕНКО.

За матеріалами Український Південь

P.S. Атестаційна комісія відпрацювала кілька рекомендацій, які б могли вирішити кадрове питання в апараті та виконавчих органах: внести кандидатури на посади заступників мера на розгляд депутатів, призначити на вакантні керівні посади постійних працівників, і не допускати тривалого виконання їхніх обов'язків іншими посадовцями; департаменту фінансів – розглянути можливість підвищення заробітної плати працівникам виконавчої влади. А самим керівникам виконавчих органів – забезпечувати якісну і своєчасну підготовку проектів рішень ради і виконкому.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон