Головного лікаря Каховської центральної районної лікарні звільнять

Олександра Віттіха знімуть з посади одразу після його виходу з лікарняного

Підставою для такого рішення став наявний у Віттіха конфлікт інтересів і його вперте небажання привести все відповідно до вимог чинного законодавства.

Як уже повідомляв «Новий день» головний лікар не побажав звільняти або переводити на роботу до інших комунальних медичних закладів (приміром, до районного центру первинної медико-санітарної допомоги) двох своїх підлеглих доньок — лікарку і медсестру.

Пропонували Віттіху й інший варіант: перевести його на посаду заступника з одночасним виконанням обов'язків головного лікаря ЦРЛ.

— Від усіх пропозицій він відмовився офіційно і письмово. Тому у нас не залишається жодних інших варіантів вирішити конфлікт інтересів, крім як шляхом звільнення Віттіха. Не звільнити його ми не можемо, оскільки це питання після особистих звернень самого головного лікаря стоїть на особливому контролі у Національному агентстві з питань запобігання корупції. Причому для ініціювання звільнення Віттіха за законом нам дається лише два робочих дні, — прокоментувала Тетяна Тертична на сесії райради 23 лютого.

— Враховуючи формат спілкування і стиль поведінки головного лікаря, який ігнорує засідання депутатських комісій і сесії райради, ми запропонували призначити в. о. головного лікаря ЦРЛ Олену Мазур, — додав голова постійної депутатської комісії з питань законності Олександр Бойко.

Оскільки ж на день проведення сесії Олександр Віттіх перебував на лікарняному, звільнити його зможуть лише після виходу на роботу. «Відповідно до рішення райради замість нього має приступити до роботи в. о. головного лікаря. А після цього розпочнеться процедура обрання керівника ЦРЛ на конкурсній основі», — підкреслила начальник відділу з юридичних питань та управління комунальною власністю райради Ольга Кононович.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон