Херсонщина отримає 20 мільйонів гривень на зрошення

На засіданні Всеукраїнської ради аграріїв, що відбулося 23 лютого у Новій Каховці, було обговорено законопроект«Про асоціацію водокористувачів», автором якого є народний депутат України від Херсонщини Сергій Хлань.

Голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв підтримав дану ініціативу і підкреслив, що розвиток зрошення на Херсонщині є одним із пріоритетних напрямів стратегічного плану Уряду.

У рамках комплексної програми розвитку водного господарства Херсонської області на період до 2020 року в минулому році додатково впроваджено полив майже на 10 тис га. Таким чином загальна площа зрошувальних земель склала 310 тис га.

У 2018 році поливні площі планується збільшити ще на 13 тис га. Найбільше у господарствах таких районів: Генічеському – 2,4 тис га, Чаплинському – 2,2 тис га. та Білозерському - 1,6 тис га. З цією метою в обласному бюджеті на 2018 рік на будівництво, реконструкцію інженерної інфраструктури внутрішньогосподарських меліоративних систем передбачено видатки у сумі 20 млн грн.

«Завдяки підтримці обласної ради, народного депутата України Сергія Хланя виділення коштів на зрошення в цьому році має революційне значення», - зазначив Андрій Гордєєв.

Довідково: обласна державна адміністрація та експерти Світового банку працюють над спільною концепцією відновлення роботи та покращення зрошувальних систем на півдні України. Також відпрацьовуються зміни в законодавстві, які регулюють аграрний сектор у частині відновлення, реконструкції, експлуатації внутрішньогосподарських меліоративних систем.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон