Владислав Мангер: Херсонщину потрібно захистити від вандалів

Нам час усвідомити масштаби екологічної катастрофи. Вчора відбулася розширена нарада, присвячена проблемам знищення херсонських лісів,несанкціонованого видобутку піску, браконьєрства.

Депутати всіх рівнів, чиновники, громадськість розуміють завдання однаково: Херсонщину потрібно захистити від вандалів. На мою думку, нашу область вже слід рятувати.

Залишилися буквально технічні деталі до моменту відкриття ландшафтного парку «Гілея», потрапивши в зону якого, лісові насадження будуть захищені законом.

Однак і тут ми зустрічаємо опір. Крім того, «пручаються» і самі лісгоспи. За довгі роки жебрацького фінансування з держбюджету (а останнім часом - і повної відсутності такого), люди навчилися «заробляти» самостійно. Чи треба говорити, що ці «заробітки» вже виходять боком всій нашій області?

Сьогодні, здавалося б, вжито всіх заходів для попередження екологічної катастрофи. Це і цілодобове чергування біля головних магістралей, і встановлення камер відеоспостереження, і швидке реагування на повідомлення про браконьєрство... Але, на жаль, як показав досвід, не все з перерахованого вище дає реальний результат на практиці. Браконьєри знаходять вихід зі складних ситуацій і продовжують безкарно знищувати нашу природу.

Вчора було висловлено ідею про введення надзвичайного стану в області. І багато хто її підтримав. Абсолютно впевнений: все, що відбувається з лісами і водоймами на Херсонщині, - НС.

Залишатися байдужими - значить бути співучасниками. Робити вигляд, що нас це не стосується - значить допомагати вандалам. Більше не буде ніяких попереджень і душеспасенних діалогів. Охороняти природу - значить охороняти Батьківщину. І ми її захистимо!

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон