Андрій Гордєєв зустрівся з учасниками прес-туру «Дорогою в Крим»

Сьогодні, 21 лютого, голова Херсонської облдержадміністрації на брифінгу зустрівся з учасниками прес-туру «Дорогою в Крим»: першим заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юсуфом Куркчі, заступником прокурора АР Крим Олександром Удовиченком, представниками громадських та правозахисних організацій Крим СОС, Українська Гельсінська спілка з прав людини, "Кримська правозахисна група" та ЗМІ.

Журналісти разом із посадовцями та активістами проінспектували контрольні пункти в'їзду – виїзду на Херсонщині та особливо зацікавилися тим, які ж перспективи чекають на ці об'єкти на межі з Кримом та чи працюватиме керівництво області над їх вдосконаленням і модернізацією.

«Ми категорично вважаємо, що Крим окупований тимчасово, і будувати капітальні споруди КПВВ - означає визнавати той факт, що це кордон, чужа територія», - наголосив очільник Херсонської області Андрiй Гордєєв.

За цей рік спроектовано силами СБУ проект будівництва КПВВ, згідно з яким одна зона буде державна, режимна, а інша - сервісна. Завдяки малим архітектурним формам остання включатиме в себе ЦНАПи, кімнати матері й дитини, автостанцію та інше. За кілька місяців, орієнтовно в квітні, центральними органами влади має бути принято рішення щодо державного фінансування цього проекту.

На території Херсонської області з березня 2016 року функціонують три контрольні пункти для в'їзду на тимчасово окуповану території України та виїзду з неї «Каланчак», «Чаплинка» і «Чонгар».

Це модульні пересувні будівлі зі станціями супутникового зв'язку забезпеченні меблями та необхідною оргтехнікою, підключені до мережі енергопостачання. На автомобільних дорогах і підходах до КПВВ здійснено ямковий ремонт з відповідною дорожньою розміткою.

Обласною та Генічеською районною державними адміністраціями на КПВВ «Чонгар» виконано такі заходи з благоустрою обєкта:

- виготовлено і встановлено два металеві шлагбауми на напрямках «прибуття-вибуття»;

- облаштовано освітлення окремої смуги руху для пішоходів та встановлено розмежувальний паркан між смугами руху за напрямками;

- встановлено павільйон очікування для громадян, у якому розташовані пункт першої медичної допомоги та торговельні заклади;

- збудовано навіс для пішоходів перед пересувними пунктами прикордонного контролю;

- облаштовано стенд з матеріалами щодо правового інформування громадян України, що прибувають з тимчасово окупованої території АР Крим.

В межах КПВВ «Каланчак» та «Чаплинка» встановлено металеве бар'єрне огородження посередині автомобільної дороги для розділення потоків автотранспорту та пішоходів, що рухаються у зустрічних напрямках. Також на КПВВ «Чаплинка» встановлено 8 навісів, та один - на КПВВ «Каланчак».

До КПВВ «Каланчак» та «Чонгар» забезпечено перевезення громадян України від Херсонського автовокзалу по міжміських автобусних маршрутах.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон