Андрій Путілов: Вважаю себе лобістом української книги

До Херсона приїхали відомі українські письменники брати Капранови. Письменники відвідують наше місто на запрошення депутата Херсонської облради Андрія Путілова, який ініціював проект з просування української книги.

Цей проект передбачає зустрічі з сучасними діячами української культури та передачу українських книжок у бібліотеки області.

«Ціле покоління, яке народилося у 60-70-х роках минулого століття, стало жертвою освітнього експерименту - дітей у школах за різних обставин масово звільняли від вивчення української мови. Це стосується й мене.

Знаю, що й у братів Капранових була така ситуація, вони виросли у російськомовному середовищі. Але зрозуміли важливість знання української, вивчили та пишуть книжки українською, - каже Андрій Путілов.

- Вважаю себе лобістом української книги та закликаю читати українською. Закликаю батьків навіть не зважувати, а робити все, щоб діти вчилися українською. Я російськомовний, але мої діти будуть вчитися українською мовою. Дуже сподобався вислів Капранових «українці - це не ті, в кого дід - українець, а ті, в кого діти українці».

За матеріалами сайту ПІК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон