Співаковський про стратегію розвитку Херсонського державного університету

Виборчі перегони нарешті позаду, тож настав час працювати. Завзято і наполегливо, - наголосив новообраний ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський на засіданні ректорату вишу.

...Засідання було позачерговим і розширеним. Були присутні проректори, головний бухгалтер, декани факультетів, завідувачі кафедр, керівники відділів і служб, а також представники студентських організацій. Тобто, та команда, робота якої зараз в буквальному сенсі визначає майбутнє ХДУ.

З огляду на ті зміни, що відбулися у нашому ВНЗ, нам усім зараз вкрай важливо спільно сформувати і затвердити стратегію подальшого розвитку університету. У своєму вступному слові я особливо на цьому наголосив і закликав долучитися до цієї роботи усіх присутніх, кожного за своїм напрямком.

Адже переконаний: для того, щоб працювати на результат, команда повинна мати спільне бачення перспективи. До того ж, такий підхід дозволяє врахувати думку кожного і відійти нарешті від звичної монополії ректора на прийняття рішень. Особисто для мене це є принциповими речами.

Під час засідання ректорату ми також обговорили ті конкретні першочергові завдання, які потрібно вирішити вже найближчим часом. Зокрема, усі разом, кожен на своїй ділянці, маємо зосередитися на вдосконаленні і розвитку університетської інфраструктури (їдальня на 300 місць, басейн, облаштування паркової зони, модернізація бібліотеки тощо).

Освітнє середовище Херсонського державного університету повинно стати сучасним, комфортним і зручним. Окрім цього, вже зараз потрібно починати готувати проектну документацію для реконструкції старих навчально-лабораторних корпусів №3 та 4, а також активно включатися у вирішення земельних питань, пов'язаних із СОТ "Буревісник ХДУ".

І при цьому не забувати про найголовніше — про те, що вступна кампанія вже не за горами. Саме її результати стануть вже першою оцінкою нашої спільної командної роботи. Та я переконаний: ми усі прагнемо кращого майбутнього для своєї альма-матір. Це те, що нас усіх об'єднує.

Плани у нас амбітні, та коли будемо діяти разом, як команда, то зможемо дуже і дуже багато, - переконаний Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон