У Новій Каховці замість держави допоможе місто

Допомогти матеріально правоохоронним та іншим державним органам з бюджету громади вирішила Новокаховська міська рада.

Місцеве відділення Служби безпеки України отримає 250 тис. грн., відділення поліції — 150 тис. грн., пожежно-рятувальна частина — 100 тис. грн., місцеве управління державної служби ветеринарної медицини — 80 тис. грн.

Цю пропозицію підтримали не всі депутати міської ради. «Чому ми повинні робити щось замість держави? — обурились вони.

— Може, місту краще вкладати кошти в навчальні заклади? Невже ми настільки багаті, щоб роздавати свої кошти?».

— В процесі децентралізації держава вже перекладає на органи місцевого самоврядування свої функції. Кожного вечора я отримую листи. Всі пишуть: «Дайте, будь ласка, на спорт, на культуру, на громадські організації, на інші структури», — коментує міський голова Володимир Коваленко.

— Що стосується освіти, то лише з міського бюджету торік ми виділили на неї 112 млн. грн. А з приводу правоохоронних органів логіка поведінка має бути простою. Ми ж говоримо про порядок у країні? Але некомплект кадровий, матеріальний, умов забезпечення цих структур змушує їх звертатися по допомогу до місцевих рад. У тієї ж рятувальної служби немає насосів, щоб гасити ліси влітку. Логіка повинна бути в голові, в душі і серці. І в документах.

Олег БАТУРІН
"Новий день"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон