Співаковський: В добру путь на благо рідної Херсонщини!

Цими словами новообраний ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський проводжав студентів до Польщі по програмі «подвійних дипломів»:

Програма «подвійних дипломів» відкриває для студентів унікальні можливості, вона є дуже потужним інструментом капіталізації молоді. І я тішусь із того, що Херсонський державний університет був одним із перших українських ВНЗ, які почали працювати за цією програмою.

Минулого року ми мали вже перший результат - 11 студенток факультету дошкільної та початкової освіти ХДУ стали першими в Україні студентами, які разом із дипломом вітчизняного вишу отримали бакалаврські дипломи європейського навчального закладу — Поморської академії (м. Слупськ, Польща).

Багаторічна співпраця Херсонського держуніверситету з польським вишем триває, вона весь час поглиблюється і розвивається. Сьогодні, наприклад, в рамках програми «подвійних дипломів», до Слупська вирушили студенти ще двох факультетів ХДУ. У дорозі їх супроводжуватиме декан факультету іноземної філології І.В. Гоштанар.

Цього разу на навчання до Польщі ми проводжали 5 майбутніх програмістів (студенти факультету фізики, математики та інформатики) та 12 філологів (студенти факультету іноземної філології), семеро з яких спеціалізуються на вивченні німецької мови і п'ятеро - польської.

Проводжаючи наших студентів, я попросив їх лише про одну річ: повною мірою скористатися тією унікальної можливістю, яку надає їм участь у програмі «подвійних дипломів», набратися нових знань і компетентностей, щоб потім, повернувшись додому, скористатися набутим європейським досвідом на благо рідної Херсонщини. В добру путь! - побажав Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон