Херсон та Батумі – міста партнери!

Вчора, 16 лютого на території Посольства Грузії в Україні відбулась історична подія подія - підписано широкомасштабну угоду про партнерство між містами Херсон та Батумі.

Під час презентації та обговорення проекту державно-приватного партнерства по модернізації об'єктів інфраструктури Херсонського та Скадовського морських торгівельних портів, підвищення ефективності їх використання та ініційованого створення, в рамках реалізації проекту, нового транспортного коридору: Клайпеда-Білорусь-Херсон-Трабзон-Грузія-Баку відбулась історична подія для Грузії та України.

Було підписано широкомасштабну угоду про партнерство між містами Херсон та Батумі. Зазначену Угоду, підписану та передану мером Батумі Лашой Комахідзе, в присутності Послів та представників Посольств в Україні: Грузії, Азербайджану, Білорусі, Таджикистану, Туркменістану, Казахстану, заступника Міністра Інфраструктури України Віктора Довгань, голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, Народного депутата України Миколи Паламарчука, генерального секретаря ГУАМ Алтая Ефендієва, мера Скадовська Олександра Яковлєва, представників ЗМІ та бізнесу Грузії та України було урочисто підписано мером Херсона Володимиром Миколаєнко (на фото).

Виконуючи почесну функції, при підписанні Угоди, від Грузинської сторони, Надзвичайний та Повноважний Посол Грузії в Україні Гела Думбадзе констатував, що сила в єдності України та Грузії, співпраця між Батумі та Херсоном, яка розпочалась з підписанням Меморандуму про співпрацю між ГК "Содружество" та Міжнародним контейнерним терміналом морського порту Батумі, отримала логічне продовження підписанням Угоди про партнерство між містами Батумі та Херсон.

Повністю підтримуючи сам проект та ініційований, в рамках його реалізації, транспортний коридор Грузія всіляко буде підтримувати їх реалізацію, розуміючи яке велике значення вони мають як для Грузії так і для України, відмітив Пан Посол.

При цьому, присутні на заході, відмітили що проект, вже на стадії обговорення, об'єднує міста та держави!

Володимир МАКУХА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон