Херсонська облрада ініціює навчання медиків для допомоги воїнам АТО

Херсонські медики зможуть підвищити свої знання та рівень надання психологічної допомоги військовослужбовцям, що повернулися з зони АТО.

За ініціативи Херсонської обласної ради 1 березня об 11:00 годині для профільних лікарів пройде лекційно-семінарське занять з теми: «Контузія і постконтузійний синдром: фізичні і ментальні прояви. Діагностика і лікування».

Спікерами виступлять: доктор медичних наук, професор, заступник начальника Української військо-медичної академії з клінічної роботи Всеволод Стеблюк та науковий співробітник інституту нейрохірургії Національної академії медичних наук, магістр психології Катерина Проноза-Стеблюк.

Також в цей день Всеволод Стеблюк презентує свою книгу «Синдром АТО. Нотатки «Айболіта», присвячену пам'яті полеглих заради життя майбутніх.

«Хотілося залишити ці спогади: чим далі від подій, тим менше зберігається в пам'яті деталей, які можуть бути важливими. Зберегти спогади про товаришів, яких уже з нами немає, про події, проаналізувати, що сталося...

Те, що зараз з'являються книжки про цю війну, фільми – це надзвичайно важливо. Мистецтво зберігає спогади, дух епохи набагато краще, ніж суха статистика», – говорить Всеволод Стеблюк в інтерв'ю інтернет-виданню «Ваше здоров'я»

Херсонська облрада

P.S. Захід розпочнеться о 17:00 в приміщенні Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеко ім. О.Гончара (м. Херсон, вул. Дніпропетровська, 2).

Участь в презентації можуть взяти всі бажаючі. Особливо запрошуємо учасників АТО та членів їх родин.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон