Як правильно організувати навчально-виховний процес у школах Херсона?

Про це сьогодні, 16 лютого, говорили у Херсоні під час семінару-практикуму, який відбувся на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Ініціатором проведення семінару став директор НВК «Школа гуманітарної праці», кандидат педагогічних наук, заслужений працівник освіти України Артем Кияновський.

Школа гуманітарної праці вже давно співпрацює з обласною дитячою бібліотекою. Подібні семінари традиційно проводяться два рази на рік.

Тема сьогоднішнього семінару – «Актуальні питання організації навчально-виховного процесу». Присутнім на семінарі розповіли, як треба організовувати навчальний процес, аби відволікти дітей від комп'ютерів та навчити їх отримувати задоволення від читання книжок.

В семінарі прийняли участь директори, викладачі та бібліотекарі шкіл Херсона.

«В цьому році в Школі гуманітарної праці ми зробили рік українознавства. Ми вирішили віднестись до цього дуже серйозно. Подивились у довіднику, що таке українознавство, а це і філософія, і культура, і мистецтво – тобто серйозні та цікаві речі.

Ми зрозуміли, що офіційних знань нам не вистачає, на жаль не має такої програми в архіві, тим паче треба так давати знання дітям, щоб їм було цікаво.

З цим нам дуже допомогла обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки, надавши якісний продукт. Спеціалісти бібліотеки надали велику допомогу, декілька місяців йшла підготовка до проведення сьогоднішнього семінару.

Дитяча обласна бібліотека – одна із кращих бібліотек на території колишнього Радянського Союзу. Вона – не просто книгосховище, а й місце для інтелектуальних ігор та зайняттів», - зазначив Артем Кияновський.

«Сьогоднішню нашу зустріч неспроста відкривав Артем Олександрович Кияновський, тому що він є автором ідеї, ініціатором розробки проектів, на колективі «ШГП» (учнях та викладачів) пройшла апробація.

Нам здається, що ті проекти, над якими ми працювали декілька місяців, достойні того, щоб з ними ознайомилась громада, адже в їх основі лежать ті імена, які прославляють нашу Херсонщину за межами нашої країни», - підкреслила директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки Анна Бардашевська.


Учасникам семінару презентували інноваційні краєзнавчі розробки працівників Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Головний бібліотекар відділу обслуговування користувачів 5-9 класів ХОБД імені Дніпрової Чайки Юлія Чернієнко розпочала семінар цікаво – у формі літературного навігатора по Херсонщині.

Завітав на семінар начальник управління освіти Херсонської міської ради Юрій Ніконов, який сказав: «Хотів би подякувати Анні Іванівні ( директор дитячої бібліотеки – ред..) за те, що в бібліотеці проводяться такі ось майстер-класи.

На жаль, інтерес дітей до книжок сьогодні не дуже великий, тому такий семінар дає змогу обговорити, які форми зацікавлення дітей до читання треба використовувати в наших навчальних закладах, що треба зробити, щоб створити такі ж умови читання для дітей, як в бібліотеці Дніпрової Чайки», - зауважив Юрій Ніконов.

Тетяна ГОЛУНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон