Херсонський водоканал підвищив надійність та знизив енергоємність

У лютому 2018 року на насосній станції каналізації №7 (вул.Полтавська, 96) фахівцями Водоканалу були завершені роботиіз заміни другого насосу для перекачування стічних вод згідно з планом робіт з модернізації КНС-7, яка почалась у жовтні 2017 року.

Оновлення насосно-силового обладнання на КНС-7 було викликано моральним та фізичним зносом старого обладнання, арматури та трубопроводів, які експлуатуються з перевищенням нормативних термінів, що могло привести до небажаних екологічних наслідків.

В цьому році було замінено ще один насос з електродвигуном потужністю 250кВт на новий з потужністю 160кВт від фірми «GRUNDFOS», встановлено засувку типу HAWLE. Обладнання придбано за кошти Водоканалу в рамках реалізації інвестиційної програми. Вартість насосу –1085 тис.грн.

Заміна другого насоса дозволить знизити споживання електроенергії на 10-15%, а також забезпечить надійну роботу станції з почерговим режимом роботи насосів, що надасть можливість без перешкод виконувати профілактичні ремонти, а також запобігти передчасному зносу запірної арматури та трубопроводів.

Для довідки.

Насосна станція каналізації №7 збудована в 1970 році. Перекачує стічні води від житлової та промислової забудови Шуменського МКР та Житломасиву на міські очисні споруди каналізації. Кількість насосів – 4. Глибина підвідного колектора - 4,5 м. Капітальний ремонт КНС-7 проводився в 1995 році.

МКП Херсонський водоканал

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон