Херсонщину інспектують американці

Представники робочої групи проекту міжнародної технічної допомоги USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II) протягом кількох днів перебувають у нашому регіоні та ознайомлюються з діяльністю існуючих ЦНАПів (Центрів надання адміністративних послуг).

З американцями зустрілися голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв разом з народним депутатом України Олександром Співаковським.

...На теперішній час у Херсонській області працюють 22 таких центри, з них 18 – у районах та 4 – у містах. Але цієї кількості не достатньо. Наша мета - спростити доступ до адміністративних послуг особам, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Тому сучасні ЦНАПи мають з'явитися у районах Херсонської області, які межують з тимчасово окупованим Кримом – це Каланчацький, Генічеський та Чаплинський.

Ми прагнемо, щоб усі соціальні та адміністративні послуги надавалися мешканцям нашого регіону швидко, прозоро, а також були повністю позбавлені корупційної складової. Це й оформлення біометричних документів і закордонних паспортів, вирішення земельних, житлових та майнових питань; можливість подати й отримати будь-які документи щодо підприємницької діяльності і нерухомості в одному місці.

Для нас важливо, щоб реформа адміністративних послуг відбулася на всі 100%. Адже Херсонщина – показовий для населення Криму регіон щодо реалізації реформ в Україні.

Дякую за конструктивну розмову Бенджаміну Лонгу, представнику Агентства США з міжнародного розвитку USAID/OTI (Office of Transition Initiatives), Наталії Бєляєвій, заступнику керівника проекту "Зміцнення громадської довіри" (UCBI II), Ярополку Тимківу, експерту з розвитку проекту "Зміцнення громадської довіри" (UCBI II) та Левану Дучідзе, консультанту Міжнародної організації права розвитку (IDLO) в Україні.

Очікую на нашу наступну зустріч у березні і сподіваюся, що після сьогоднішньої розмови робота по створенню сучасних ЦНАПів в області прискориться, - сподівається Андрій ГОРДЄЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон