Обласна рада контролює використання коштів з бюджету Херсонщини

У 2017 році в рамках обласної програми соціального захисту людей похилого віку, інвалідів та підтримки сім'ї, утвердження гендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2015-2019 роки було профінансовано 12 громадських організацій на загальну суму 364,4 тис. грн або 99,8%.

Але, починаючи з 2016 року, під час засідань комісій соціального захисту, зайнятості населення та охорони праці депутати обласної ради просили надати детальні бухгалтерські звіти про витрачені кошти, які кожен з них отримав у минулих роках.

Напрямки роботи громадських організацій та заходи, на які вони просили кошти, залишалися для громадськості не поміченими. За 2015 рік з 12 громадських організацій відзвітувала лише одна, а решта керівників проігнорувала.

Тому розпорядженням голови Херсонської обласної ради Владиславом Мангером було створено відповідну тимчасову робочу групу, завдання якої – до 16 лютого заслухати звіти керівників громадських організацій щодо цільового використання бюджетних коштів на передбачені заходи у 2017 році.

Керівники об'єднань мали надати до управління з питань аналізу бюджету та регіональних програм виконавчого апарату Херсонської обласної ради звіти щодо витрачених коштів, виділених з обласного бюджету, та відповідні підтверджуючі бухгалтерські документи (чеки, квитанції тощо).

Процедура достатньо проста: проведений захід і витрачена сума коштів. У час повної прозорості та відкритості така інформація має бути загальнодоступною не лише для Херсонської обласної ради, яка фінансує діяльність громадських організацій, але і для всієї громади Херсонщини.

Адже обласний бюджет – це гроші всієї громади Херсонщини, кожного її мешканця. Про це йдеться у повідомленні Херсонської обласної ради і наводиться графік заслуховувань керівників громадських організацій.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон