У Бериславському районі більше половини домогосподарств користуються субсидіями

Такі дані озвучила начальник управління праці та соцзахисту населення райдержадміністрації Інна Іванова.

— Станом на 1 січня п. р. правом на призначення субсидій скористалося 11 809 домогосподарств, це 62,7% від їх загальної кількості по району. З них вперше за субсидіями звернулося 4708. З метою спрощення процедури оформлення ми постійно проводимо виїзні прийоми громадян на місцях. Минулого року провели 19 таких виїздів.

Проте якщо в першому півріччі на них звернулося 475 жителів, то у другому — тільки 64. Усі заявники здали необхідні документи на місцях, і їм не треба було їхати до Берислава для оформлення, — розповіла вона.

Як доповнила перший заступник голови РДА Ірина Дробиш, у роботі таких мобільних офісів беруть участь близько 12 різних спеціалістів: «Тому буває дуже прикро, коли вони витрачають час, ресурси, приїжджають до якогось села, а людей немає. Проте потім їм доводиться їхати до райцентру. А це буває непросто, адже деякі села не мають автобусного сполучення з Бериславом».

В оперативності призначення субсидій велике значення має правильність оформлення потрібних документів. Найкраще з цим справляються у Бургунській, Зміївській сільрадах. Найгірше, за словами Інни Іванової, у Милівській і Новокаїрській.

«Зауважень до них багато, над цим треба працювати, — стверджує вона. — Зараз ми почали прийом заявок на субсидії на придбання вугілля на 2018 рік. Уже прийнято 1138 таких справ, але призначення по них будемо проводити після затвердження граничних показників вартості на тверде паливо. До речі, торік уряд збільшив норму вартості вугілля, що було враховано у виплатах повною мірою.

Важливий момент: при призначенні субсидій ми не беремо до уваги майновий стан заявників. Лише факт проведення покупки, що перевищує 50 тис. грн. Але і тут часто йдемо назустріч і розглядаємо подібні випадки на комісії при РДА. Торік вона розглянула 1992 таких заяви».

Як і в інших районах, на Бериславщині є заборгованість по сплаті субсидій. З них частка боргу за газ складає 20,65 млн. грн., за електроенергію — 1,14 млн. грн., по сплаті за житлово-комунальні послуги (ОСББ і комунальні підприємства) — 274 тис. грн.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон