На Херсонщині бракує лікарів

У регіоні медична реформа, яка добре виглядає у теорії, часом погано стикується з сумними реаліями на практиці.

Скажімо, у місті Таврійську на кожного лікаря сімейної медицини має припадати не більш як дві тисячі пацієнтів, із котрими треба відтепер укладати договори на обслуговування. Проте в місцевій поліклініці тільки три такі спеціалісти, а населення міста — 12,5 тис. осіб.

Тож або лікарів треба вдвічі більше, або кількість пацієнтів на одного медика треба збільшувати до чотирьох тисяч, а такого навантаження вони просто не потягнуть. Тому вихід один: перш ніж укладати договори, треба ще «підтягнути» в місто фахівців.

Міський голова Таврійська Микола Різак із цим погоджується. Але каже, що для нових лікарів потрібне, насамперед, житло. Його треба купувати ще до запрошення кадрів, однак для цього спершу необхідно завершити процес створення ОТГ.

Він у Таврійську триває, оскільки на рівні держави ще не визначили дату виборів у молодій громаді. Тому немає і депутатів, котрим делегують право розпоряджатися коштами ОТГ.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон