Якість харчування дітей у дитсадках Каховки покращено

Таку інформацію повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook Михайло Гончар, начальник відділу освіти Каховської міської ради.


"30 січня виконавчий комітет міської ради зроби важливий крок щодо покращення якості харчування дітей у дитсадках міста. Вартість харчування на день була збільшена на 30%, що дало можливість привести грошові і натуральні показники меню до нормального стану.

Це пов'язано з тим, що вартість дітодня не змінювалась з 2016 р., а ціни на основні продукти харчування поступово зростають, що відповідно, впливає на розмір порції у дитячій тарілці.

Тому, з 1 лютого вартість дітодня буде мати такий вигляд:

дитсадки загального типу, діти віком від 1 до 3-х років – 18,32 грн.;

дитсадки загального типу, діти віком від 3 до 6-ти років – 27,44 грн.;

дитсадки санаторного типу, діти віком від 1 до 3-х років – 30,40 грн.;

дитсадки санаторного типу, діти віком від 3 до 6-ти років – 39,80 грн.

Другий важливий крок – це батьківська плата за харчування. Маючи високі та стабільні доходи міського бюджету, було ухвалено рішення встановити частку батьківської плати в пропорції 50/50 (до цього 60 % – кошти батьків, 40 % – кошти міського бюджету).

Тобто, покращення якості харчування дітей в дитсадках жодним чином не зачепить батьківські гаманці.

Вагому увагу приділяється вихованцям дитсадків та учням шкіл з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних і малозабезпечених родин, дітей учасників бойових дій в зоні АТО та на території Афганістану. Незалежно від віку, вони й надалі харчуються безкоштовно.

Триває опрацювання питання збільшення вартості обідів для учнів 1-4 класів шкіл міста, так як наразі вона становить 7 грн., що не відповідає сучасним ціновим реаліям".

"Каховська зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон