Андрій Путілов: Треба формувати у людей почуття відповідальності за свій вибір

До планових президентських виборів лишається трішки більше року, а соціологи уже взялися міряти електоральні настрої.

І одне з питань, яке незмінно фігурує у передвиборчих соцопитуваннях, — наскільки великими можливі фальсифікації і як самі громадяни ставляться до цього. Зокрема — чи готові вони продавати на ви¬борах свої голоси і за яку ціну?

З наближенням ви¬борів різні тенденції можуть змінюватися, але лише в тому випадку, якщо зміни відчуватимуться в самій країні. А це залежатиме як від політиків, так і від громадських лідерів та активності громадських організацій.

«Мало кого турбує, що брати гроші за хрестик у виборчому бюлетені — це злочин iз точки зору закону, бо раз кандидати дають i не бояться покарання, то це начебто нормальна практика.

Громадяни звикли, що перед виборами кандидати ви¬трачають шалені гроші, і вже навіть не очікують, коли вони стають депутатами, на увагу з їхнього боку, на виконання обіцянок.

Потрібне впровадження освітніх проектів серед широкого загалу, співпраця з громадськими організаціями, щоб у людей було почуття відповідальності за вибір», — переконаний екс-депутат Верховної Ради Андрій Путілов у коментарі виданню «Україна Молода».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон