Херсонський рятувальник отримав орден «За мужність»

Це той випадок, коли нагорода знаходить свого героя. Орден «За мужність» III ступеню отримав херсонський вогнеборець Максим Клименко.

Вручали державну нагороду у столиці, під час колегії МВС України, у структуру якого сьогодні входить Державна служба з питань надзвичайних ситуацій.

У вересні минулого року пожежний-рятувальник 14-ї ДПРЧ Корабельного району Херсона виявив героїзм під час трагічної пожежі на вул. Пилипа Орлика, 33. Вогнеборець вивів із палаючої двоповерхівки кількох мешканців, а, поспішаючи за наступним, провалився у підвал старого будинку.

Із тяжким переломом рятувальник самотужки вибрався у двір і лежачи намагався гасити пожежу зі шланга, який опинилася під рукою.

Розуміючи, що зараз не до нього, по допомогу вогнеборець не кликав — травмованого рятувальника помітили поліцейські й занесли його до «швидкої». У лікарні Максим Клименко провів понад місяць. Історія рятувальника вразила херсонців, і люди кинулися допомагати пожежному, так само, як і погорільцям.

Зараз Максим ще не на службі, мужній рятувальник і досі оговтується після тієї нічної зміни, проходячи курс реабілітації.

Марина САВЧЕНКО
"Новий День"

Фото ГУ ДСНС України в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон