На Херсонщині не вийдуть зустрічати окупанта з хлібом і сіллю

В цьому сьогодні, 30 січня, запевнив країну голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв,який став гостем передачі «Інформаційний день» на всеукраїнському "5 каналі" телебачення.

У прямому ефірі телепередачі «Децентралізація в дії: Херсонщина» очільник області поспілкувався з журналістом телеканалу Романом Чайкою та розповів про ситуацію на Херсонщині, зокрема акцентував увагу на безпеці регіону, його інвестиційному кліматі та туристичній сфері.

«Наша задача – зберегти державу та надати їй розвиток. У нас є бажання зберегти ліси, припинити браконьєрство на воді, зробити дороги в області, курортний сезон, зробити так, щоб Херсонщина розвивалася, і місцевий бізнес відчував стабільність. Робимо все можливе, щоб результати були максимально ефективним для області», - зазначив Андрій Гордєєв.

Під час інтерв'ю особливу увагу голова облдержадміністрації приділив безпеці Херсонщини, яка знаходиться на кордоні з окупованим Кримом: «Коли ми прийшли з командою в область за дорученням Президента України, то безпековий фактор став для нас номером один. До нас боялися їздити іноземці, європейці, не вкладалися кошти...

Ми підіймаємо патріотичний настрій у регіоні, робимо все для того, щоб жодна людина не вийшла зустрічати окупанта з хлібом та сіллю. Щодо військової присутності, то вона має бути достатньою для забезпечення спокою», – зауважив Андрій Гордєєв.

До того ж, Андрій Анатолійович розповів про створення в області єдиної в Україні системи територіальної оборони, яка була заснована на волонтерських засадах і працює вже рік. Наразі Президент України вже підписав план навчальних заходів на 2018 рік. На підставі цих загонів буде формуватися бригада тероборони зі своєю адміністрацією та керівництвом.

Щодо інвестиційного клімату та туризму, то голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв прокоментував: «Ми займаємося фундаментальним розвитком економіки: залучаємо іноземні інвестиції, заохочуємо наших інвесторів, робимо дороги на курортні напрямки.

Звичайно, нам не вистачає нормальних сервісів в курортно-туристичних зонах. Тому ми розробили проект «Херсонське Батумі» і пропонуємо вздовж всього узбережжя земельні ділянки для мережевих готелів, для залучення більшої кількості туристів. У нас є що подивитися! Наразі ми чекаємо зовнішнього інвестора і робимо все для того, щоб його залучити».

Наостанок голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв запросив всі бажаючих завітати до Херсонщини та закликав не боятися інвестувати у наш регіон.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон