У Новій Каховці за харчування дітей батьки платитимуть більше

Збільшити плату за перебування дітей у місцевих дошкільних навчальних закладах з 1 січня вирішив виконавчий комітет Новокаховської міськради.Якщо раніше середня вартість одного дітодня в дитсадку становила 15 грн., то тепер — 21 грн.

Зокрема, з січня батьківська плата, що встановлена в розмірі 70% від повної вартості, складатиме: в дитсадках з 10,5-годинним перебуванням — 330,46 грн. (було 236,96 грн.), в садках з нічними групами — 389,84 грн. (раніше — 276,95 грн.). Як і раніше, діятимуть пільги для дітей, чиї батьки є учасниками АТО і бойових дій, сироти та деякі інші категорії.

Також виконком збільшив вартість безоплатного харчування учнів 1—4 класів закладів загальної середньої освіти з 4,20 до 7 грн. за один сніданок для кожної дитини. Та збільшив вартість харчування учнів окремих категорій у розмірі 12 грн. за один дітодень.

Про необхідність цих змін говорилося на грудневій сесії міськради. Всі вони враховані в ухваленому бюджеті громади на 2018 рік.

За словами міського голови Володимира Коваленка, причина — в значному подорожчанні вартості продуктів. Тож забезпечити більш-менш пристойний сніданок для першокласників за 4 гривні 20 копійок уже неможливо.

Як запевнила начальник відділу освіти міськради Оксана Якубова, всім батькам повідомлено про підвищення вартості харчування в дитсадках. «Вони не проти сплачувати більше», — говорить вона.

Олег БАТУРІН
"Новий день"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон