Сільгоспвиробники Олешшя відновлюють зрошення спільно з водгоспом

Завдяки співпраці Олешківського міжрайонного управління водного господарства та місцевого фермера депутата облради Віктора Вєтрова вдалося відновити зрошення на понад шестистах гектарах сільськогосподарських угідь поблизу Нової Маячки.

– Спеціалістам водного господарства довелося напружено попрацювати, аби привести до ладу насосну станцію «Шевченко», до якої прив'язані сільгоспугіддя, – коментує начальник МУВГ Галина Горобей. – Ремонт обладнання почали у 2017 році: заміни потребували двигуни й інші важливі елементи системи. Вони втратили свої робочі властивості через понад десять років простою. Зараз об'єкт повністю модернізований.

Аби забезпечити свої поля життєдайною вологою з Північно-Кримського каналу, немало зусиль доклав і сам Вєтров. На його плечі лягли турботи щодо прокладання внутрішньої мережі та повної заміни труб.

За словами Галини Горобей, на початку 2018 року на полях сільгоспвиробника вже встановлено 6 нових дощувальних машин «Фрегат». Крім того, отримано протоколи-наміри на полив сої площею 620 га.

Найближчим часом додатково залучать ще 6 одиниць дощувальної техніки. У майбутньому це дозволить забезпечити зрошення дев'ятисот гектарів богарних земель.

Андрій СОКОВ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон