У Каховці народні обранці покривають нелегалів

З перевірених торік 760 приватних підприємців Каховки у більше ніж 60 виявили порушення трудового законодавства.


«На них працювало 90 неоформлених осіб, з яких працевлаштувати офіційно вдалося тільки 34. Причому таких підприємців не зупиняють і великі штрафи за нелегальну робочу силу — понад 100 тисяч гривень», — констатує міський голова Каховки Андрій Дяченко.

— Завдяки діяльності робочої групи з легалізації оплати праці та зайнятості населення за складеними нею актами податковою інспекцією торік було донараховано 33 100 грн. податку з доходів фізичних осіб і єдиного податку, — доповнює начальник управління праці та соцзахисту населення міськради Андрій Скрипніченко.

Втім, усі зусилля щодо легалізації з працевлаштуванням у місті не справляють ніякого враження на депутатський корпус міської ради. Вони вже неодноразово блокували прийняття рішення щодо нової редакції положення про відділ економіки, комунального майна та землі міськради. На останній пропонується покласти обов'язки щодо здійснення контролю за дотриманням трудового законодавства.

Народним обранцям ця ідея дуже не подобається, попри те, що керівництво міста запевняє, що нове положення не призведе до збільшення чисельності співробітників відділу. Не переконує їх і можливість заробити для бюджету громади значні кошти за рахунок штрафів, що можуть сягати не одного мільйона гривень.

На думку міського голови, депутати виступають проти через те, що вони самі системно порушують українське законодавство: «Зверніть увагу на останню подану декларацію про доходи депутатки від «Опоблоку» Олени Молчанової. Вона вказала в ній свій дохід за рік у 4000 грн. і зарплату чоловіка в 18 000 грн. На родину з 4 осіб виходить близько 2000 грн. на місяць.

Проте, якщо ви подивитеся, у що вона вдягнена, зрозумієте, що все це неправда. Або є в нас голова депутатської бюджетної комісії, депутат від «Союзу лівих сил» Андрій Мовчан, який взагалі безробітний. Чи може здорова, розумово не відстала людина жити без роботи? Звісно, ні, і я знаю де цей «безробітний» насправді працює. Не дивно, що такі, як вони, блокують прийняття змін у положення про відділ економіки міськради, які б дозволили нам контролювати ринок праці в громаді. Навіщо їм підставляти самих себе?».

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон