Керівники Херсонщини скупалися на Водохреща

Сьогодні, 19 січня всі охочі херсонці могли зануритись у дніпровські води для очищення - традиційно у Гідропарку відбуваються хрещенські купання.

Ще до сходу сонця водосвятний чин провели священики Української Православної Церкви Київського Патріархату.

«Хрещення має глибокий сенс – занурюючись в ополонку, ми очищуємо не лише тіло, а й душу від гріхів. Бажаю, щоб на кожного зійшла свята Божа благодать, щоб тіло і душа, освячені водою, збагатилися здоров'ям, а в серцях панували мир та спокій!», – привітав жителів області голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Секретар Херсонської міськради Олена Урсуленко більше 10 років купається на Водохреща.

«Це не данина моді, не наслідки, як дехто називає, «зомбування», а справа глибокої віри і великого бажання зробити цей крок, за яким йдуть інші кроки духовного життя. Зранку я побувала на водосвятному молебні і Божественній літургії. І лише після благословення священика, занурилась у води Дніпра. Враження неймовірні!», – розповіла Олена Урсуленко.

У місці традиційного купання чергували рятувальники та карета «швидкої допомоги», для обігріву купальників були зведені намети. До організації свята долучились громадські організації і частували всіх охочих юшкою, кулішем, іншими українськими стравами.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон