На Херсонщині створено регіональний оперативний штаб, щоб завадити поширенню кору

Услід за Одещиною та Запоріжжям ситуація із захворюваністю на кір погіршилася й на Xерcoнщині.

Тут уже клінічно підтверджено три випадки цієї небезпечної недуги, ще три перевіряють. До того ж більшість пацієнтів — дорослі, котрі не контактували між собою і підхопили інфекцію в різних місцях.

Це дає підстави для побоювань, що поодинокі, нелокалізовані випадки можуть перерости у спалах хвороби чи навіть в епідемію. Адже при тому, що якісної вакцини в області нині достатньо, батьки понад двох тисяч дітлахів з невідомих причин ухилилися від рятівних уколів для своєї малечі.

Щоб завадити поширенню кору, на Херсонщині вже створено регіональний оперативний штаб за участю медиків та чиновників ОДА.

Його члени рекомендували провести в освітніх закладах масштабну просвітницьку кампанію, щоб діти та педагоги знали, які симптоми має кір і як уникнути контактів із зараженими.

А на засідання обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій пропонують винести питання про заборону для відвідування занять тими школярами, котрі не пройшли вакцинації.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон