Каховські рятувальники нарешті отримали човен та інші рятувальні спецзасоби

Каховські рятувальники отримали човен та інші рятувальні спецзасоби в рамках міської програми фінансування.


«Вже давно розпочато роботу щодо впровадження програм, за якими місцеві ради зможуть надавати субвенції для зміцнення безпеки населеного пункту. У 2016 році в Каховці було втілено в життя таку програму.

27 жовтня 2016 року рішенням сесії Каховської міської ради №385/22 було затверджено міську цільову комплексну програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016-2019 роки.

У початковому варіанті програми було заплановано закупити матеріали та обладнання для Каховської Державної пожежно-рятувальної частини № 13 на суму 946 тис. грн. В ході втілення програми в життя та з плином часу відбулись певні зміни, які стосуються, як потреби в закупівлі певного обладнання, так і зростання цін на заплановані заходи.

У 2016 році за програмою виділено субвенцію у обсязі 100 тисяч грн., яку було повністю використано на придбання обладнання і матеріалів для облаштування мобільного пункту обігріву», – повідомляють каховські рятувальники.

А в 2017 році було виділено вже 507 тисяч гривень.

Саме на ці кошти придбали човна та спорядження для проведення рятувальних робіт на водних об'єктах.

Крім цього, закуплено обладнання та матеріали, серед яких є дихальні апарати на стисненому повітрі, радіостанції із зарядними пристроями та розтяжка гідравлічна (пристрій для рятування людей при ДТП та з-під завалів).

Рекордну для Каховки суму грошей на купівлю аварійно-рятувального обладнання було виділено з міського бюджету вперше. І все завдяки наполегливості працівників пожежно-рятувальної частини та її керівника Ігоря Берещенка.

Рятувальники не просто розробили програму, яку запропонували місцевим депутатам, а й шукали розуміння, систематично виступали перед міською радою, пояснюючи значимість виділення цих коштів. Адже, хоч і не величезна, проте перша значна сума у 500 тисяч гривень – це вклад у життя мешканців Каховки та Каховського району.

Підготувала Олександра МІШИНА
"Каховська Зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон