На Херсонщині обговорили питання кар'єри в житті жінки

Проблеми, що хвилюють жінку, напевно, в усьому світі схожі, лише в залежності від стабільності, рівня цивілізованості суспільства змінюється їхня ієрархія.

Для української жінки ця «ієрархія проблем» виглядає таким чином: фінансове становище родини (75%), дорожнеча продуктів (45%), власне здоров'я та здоров'я сім'ї (42%), безробіття (39%). Іншими словами це «проблеми першого рівня».

Високий показник жіночого безробіття пояснюється не лише меншою мобільністю жінки, прагненням знайти роботу якомога ближче до місця проживання, зацікавленістю дружин та матерів у неповному робочому дні, але й значною мірою впливом стереотипів, за якими представниці слабкої статті на відміну від чоловіків розглядаються як «менш ціннісна робоча сила».

Для жінок, які перебувають на обліку в Іванівській районній філії Херсонського обласного центру зайнятості, 09 січня 2018 року проведений семінар «Жінка на ринку праці», з метою надання допомоги у визначенні професійних планів, побудові стратегії пошуку роботи.

Провідний фахівець з профорієнтації Тетяна Фисун розповіла присутнім про стан ринку праці в регіоні, познайомила з актуальними вакансіями, порушила питання кар'єри в житті жінки та побудови плану подальших дій для власної зайнятості.

Спеціаліст Управління соціального захисту Іванівської районної державної адміністрації Олександр Остапенко познайомив присутніх з законодавчими аспектами жіночої зайнятості, перевагами працюючої людини, відповів на запитання присутніх щодо отримання соціальної допомоги та субсидії.

Фахівці kheadminцентру зайнятості мають надію, що отримана на семінарі інформація допоможе жінкам у життєвих ситуаціях і розширить їх можливості з пошуку роботи.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон