На дитячому таборі у Каховці сподіваються заробити

Пакет акцій давно не діючого ПрАТ «Каховський дитячий оздоровчий табір «Лісова казка» Каховська райрада розраховує продати за 80 892 гривні.

Звіт про незалежну оцінку вартості пакета акцій ПрАТ «КДОТ «Лісова казка» і проект плану його приватизації затвердили на своїй останній сесії депутати Каховської райради.

В термін до 18 серпня 2018 року на продажі 288 901 простої іменної акції ціною в 28 копійок за кожну або 25% від загальної кількості, що належать райраді, вони сподіваються заробити для бюджету району 80 892,28 грн.

Саме в таку суму оцінили цей пакет незалежні експерти. Вона й визнана як початкова ціна об'єкта приватизації.

Причому переважне право на придбання акцій матимуть інші акціонери товариства. Якщо ж вони таким правом не скористаються, райраді доведеться продавати їх на аукціоні.

— Іншого виходу, як продавати цей пакет акцій, у нас не було, — коментує керуючий справами райради Володимир Любак. — Справа в тому, що ми навіть фізично не маємо вказаних акцій на руках, вони тільки числяться за нами. Тож оцінщикам було непросто проводити свою роботу. Ми ж давно повинні були завершити процес приватизації тим більше, що, навіть маючи 25% акцій, ми ніякого впливу не мали і не маємо на інших акціонерів і основного власника.

Також нам невідома подальша доля самої районної ради, що з нею буде в процесі децентралізації. Кинути напризволяще наш пакет акцій ми не можемо, а так маємо шанс бодай щось заробити на них для районного бюджету. Адже вартість активів колишнього табору й далі знижується.

За словами Володимира Любака, востаннє «Лісова казка» приймала дітей у 2007 році. Але й тоді оздоровчий сезон у таборі завершився плачевно: діти не бажали перебувати у ньому і виїжджали задовго до завершення своїх путівок.

«Нинішній власник табору Юрій Горстка взагалі не бажає займатися цією діяльністю. Та й особливих перспектив у тому ми самі не бачимо. «Лісову казку» створювали в радянські часи силами місцевих радгоспів і колгоспів, яких теж уже давно не існує», — доповнив він.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон