На Херсонщині 2018 - це рік Міли та Ярослава

З початку 2018 року відділами державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиціїу Херсонській області у пологових будинках вже зареєстровано 21-го малюка, серед яких 6 народилось 1 січня 2018 року (найбільше у місті Каховка – 3, а також по одному малюку в Голій Пристані, Генічеську та Новій Каховці).

Цим малюкам батьки обрали імена – Ілля, Тимофій, Ярослав, Олена, Міла та Кароліна. Зокрема, рік 2018 це Ярослава і Міли оскільки двадцятим народився хлопчик Ярослав а вісімнадцятою була дівчинка Міла!

Минулий 2017 рік подарував Херсонській області майже 7000 малюків, з яких 4270 було зареєстровано відділами державної реєстрації актів цивільного стану безпосередньо у пологових будинках завдяки пілотному проекту Міністерства юстиції України, яким передбачено видача свідоцтв про народження безпосередньо в пологових будинках.

Звичайно, цей проект є дуже зручним для батьків новонароджених, оскільки для державної реєстрації та отримання першого офіційного документа дитини – свідоцтва про народження не потрібно стояти в чергах, а використовувати свій час на приємні моменти – турботу за найдорожчим у світі – своєю дитиною.

Проте, багатьом батькам новонароджених необхідний час для визначення з ім'ям, яке вони бажають дати своєму малюкові, оскільки це дуже відповідальний момент. Тому число зареєстрованих новонароджених у пологових будинках не є стовідсотковим.

Протягом минулого року новонародженим малюкам найчастіше надавались такі імена: для хлопчиків – Іван, Максим, Артем, Дмитро, Олександр; для дівчаток – Софія, Поліна, Марія, Анна, Анастасія.

Також було безліч рідковживаних: хлопчиків називали – Айдер, Лукас-Даріуш, Раіль, Ясін, Аарон, Алан, Іваан, Орест, Ратібор, Рафаїл, Лука, Марко, Анушін; дівчаток – Ані, Емілі, Амріта, Аніта, Асіє, Агнія, Августіна, Еріка, Фіолотея, Мікаела, Меліса, Ельзара, Іуліанія, Золушка тощо.

Прес-служба Головного територіального
управління юстиції у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон