Апартаменти для сиріт виділили у Великих Копанях на Херсонщині

Коштів на соціальні програми в інтересах простих людей об'єднана територіальна громада із центром у селі Великі КопаніОлешківського району не шкодувала ніколи.

Тож днями молода ОТГ реалізувала ще один важливий проект — бюджетним коштом за 1,1 млн. гривень придбала квартири одразу чотирьом сиротам. Та якщо в інших містах і селах краю в таких випадках обділеним долею юнакам і дівчатам дістаються переважно малосімейки, то у Великих Копанях і тут були для своїх земляків куди щедрішими.

Скажімо, 17-річна ліцеїстка Олена та її 23-річний брат, власник особистого селянського господарства, Олексій отримали справді казковий новорічний подарунок у вигляді п'ятикімнатних апартаментів із двома окремими входами, просторим двором, гаражем і теплицею.

Можна хоч одразу створювати родини, заводити дітлахів і жити з комфортом — місця вистачить усім. Проте нові власники оселі у такий подарунок спочатку просто... не повірили.

— Попри те, що Олексій з Оленою мешкали у будиночку покійної бабусі, де разом із ними тіснилися ще дві родини, їх тиждень довелося умовляти прийняти нове житло. Олексій уперто не йняв віри у те, що за нинішніх часів їм хтось щось може дати безкоштовно, і все намагався відшукати у пропозиції якісь підводні камені. Та коли переконався, що все чесно, під час урочистого вручення ключів настільки розчулився, що зі слізьми на очах лише вимовляв одне й те саме слово: «Дякую...дякую...», — розповідає голова ОТГ Валентина Костенко.

Новими сусідами селяни задоволені. Попри те, що сиротам довелося у житті нелегко, вони не озлобилися на весь світ: виросли щирими, порядними, доброзичливими та працьовитими людьми.

Таких односельців годі й шукати, тож громада впевнена: тепер у Великих Копанях додасться хороших господарів. А наступного року в ОТГ планують купити ще кілька квартир для сиріт: адже їх тут у черзі на житло зо три десятки.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий день"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон