У поточному році Херсонський театр випустив 17 прем’єрних вистав

Підсумовуючи роботу Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша у 2017 році, сьогодні, 29 грудня,під час прес-конференції директор театру Олександр Книга зазначив, що було випущено 17 прем'єрних вистав:

За творами сучасних драматургів: 1. «Моя Дорога Сільвія» Альберт Генрі; 2. «Баба Пріся або на початку і наприкінці часів» Павло Ар'є; 3. «День за днем» за п'єсами драматургів Херсона; 4. «Кицька на спогад про темінь» Неда Неждана; 5. «Лис філософ» Славомир Мрожек; 6. «Межа або у контейнері» Костянтин Кеяну;

7. «Зрада» за п'єсою Олександра Ірванця; 8. «Місто щасливих людей» за п'єсою О.Марданя; 9. «Фея у царстві тролів» Сергій Новачук; 10. «Світ пісень Едіт Піаф» Любов Калюжна;

Українська класика: 11. «Лісова пісня» Лесі Українка; 12. «Його доля» за п'єсами Миколи Куліша; 13. «Юда» за п'єсою Лесі Українки;

Театралізовані концерти до календарних свят: 14. «Для вас, закохані, на біс» Ірина Корольова; 15. «Зірковий круїз» Сергій Новачук та Ірина Корольова; 16. «Новорічний експрес» Ірина Корольова; 17. «Як у Таврійському селі куми весело жили» Ірина Корольова.

У 2017 році театр активно приділяв увагу культурно-мистецькій акції для дітей та молоді – бібліотеки міста стали театральними майданчиками для показу моновистав. Також у межах програми «Сонячний січень» відбувся показ мод та фотовиставка. Учасниками цих заходів стали «Сонячні діти» та їх батьки.

Ритм театрального життя визначають не тільки прем'єри та кількість зіграних вистав, а й гастролі та постійна участь у театральних фестивалях та конкурсах, що сприяє налагодженню культурно-мистецьких зав'язків: театр протягом року із гастрольними виставами завітав до Португалії, Польщі, Угорщини, Кам'янську, Полтави та взяв участь у театральних фестивалях у Києві («Марія»), у Коломиї («Коломийські представлення»), у Кропивницькому («Кропивницький-2017»), у Чернігові («Слов'янські театральні зустрічі») та у Мукачевому («Зірковий листопад»).

А також театр подорожував з концертами та з виставами по нашій області: Нова Каховка, Верхній Рогачик, Степанівка, Гола Пристань, Снігурівка, Олешки, Скадовськ та ін.

Підтримуючи діяльність творчих спілок з 22 по 24 вересня у Херсонському академічному музично-драматичному театрі проходили навчання від Національної Спілки театральних діячів України. «Організація театральних фестивалів – від ідеї до реалізації» – таку тему обрали організатори, тож не дивно, що взяти участь у роботі осінньої школи бажаючих було чимало.

А також у листопаді 2017 року відбулися презентації та читки п'єс сучасних драматургів – Віктора Вальда (м. Херсон), Євгена Марковського (м. Херсон) та Олександра Ірванця (м. Київ).

Прес-служба театру

фото театр Куліша

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон