Три лабораторії в одному Херсонському університеті

Одразу три сучасні лабораторії відкрили у Херсонському державному університеті. Це дві лабораторії робототехнікина факультетах фізики та інформатики, дошкільної та початкової освіти, а також лабораторія молекулярної біології на факультеті біології, географії та екології.

Показово, що найсучасніше обладнання для них, включно із 3D-принтером і 3D-сканером, аналогів якого у виші досі не було, придбали коштом державного бюджету. І коштувало воно 1,1 мільйона гривень.

Присутній на урочистому відкритті лабораторій народний депутат України, виконувач обов'язків голови Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти Олександр Співаковський наголосив, що модернізація «технічного інструментарію» вітчизняних вишів, надто тих, де готують педагогів, нині стала невід'ємною складовою державної політики.

«Не можна готувати вчителів для сучасних шкіл на обладнанні 50—60-х років минулого століття, яким нині користуються у більшості наших вишів», — переконаний Олександр Співаковський.

Відтепер лабораторія молекулярної біології в ХДУ дасть змогу тамтешнім науковцям проводити такі дослідження, які на існуючій до того базі були неможливими з технічних міркувань.

Щодо лабораторій робототехніки, то вони дадуть можливість майбутнім педагогам навчитися працювати з платформою Lego WeDo 2.0, розвиваючи навички програмування, багатовимірного інженерного проектування.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон