Херсонський театр запросив дітей на новорічну виставу

Усі діти вірять в казки та дива. Напередодні Нового року малюки захоплено пишуть Діду Морозу листи, загадують бажання та щиро сподіваються на їх здійснення.

А ще одна казка — ще один привід пофантазувати. Тож саме для цього заступник директора з творчих питань Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша Ірина Корольова та режисер Сергій Новачук і створили оригінальну музичну казку-фентезі «Фея у царстві тролів».

— На цю казку нас надихнули чарівні діснеївські мультфільми. «Фея у царстві тролів» — абсолютно нова історія з використанням новітніх комп'ютерних технологій. Це 3D-оформлення і відеомапінг (спе­ціальна аудіо-візуальна технологія, що створюється за допомогою проектора), — говорить Ірина Володимирівна.

Починається вистава розповіддю Казкаря про ча­рівне місце, де живуть добрі й злі тролі. Завдяки 3D-ефектам можна опинитися там, доторкнутися до казки. Потім на сцені з'являється гарна дівчинка — це принцеса Зоряна, яка готується до свого Дня народження.

Вона обирає торт, запалює свічки та співає, але випадково знаходить картину. На ній — батьки Зоряни: король з королевою та незнайомка, проте дуже схожа на саму дівчинку. Няня розповідає принцесі приго­ломшливу історію: 16 років тому у її батьків народилася ще одна донька — Сміяна, яку викрала зла чаклунка. Мама з татом довго намагалися повернути донечку до королівства, але марно...

Після розповіді няні Зоряна вирішує знайти сестру, на допомогу приходять добрі тролі й глядачі — Казкар пропонує дітям запалити ліхтарики на мобільних телефонах, аби освітити шлях принцесі. Малеча в захваті від того, що відбувається — діти стали частиною казки і готові до порятунку Сміяни. Ось так з піснями й танцями принцеса вирушає до королівства злої та підступної чаклунки. Маленькі глядачі постійно підказують, де ховаються злі тролі, намагаючись запобігти біді.

Час від часу, коли казкові герої танцюють, грає знайома дітлахам музика — це закордонні пісні, тексти яких автори переписали (дуже вдало) під мотив казки. Дітки, коли впізнають мелодію, радісно починають підтанцьовувати, плескати в долоні.

Потім чаклунка та Зоряна зустрічаються біля замку. Завдяки декораціям та відеомапінгу здається, що вони дійсно знаходяться в справжньому замку. Згодом сестри опиняються разом, а глядачі щиро за них радіють, адже це і їхня заслуга, бо протягом вистави допомагали Зоряні та Сміяні зустрітися.

У фантастичну казку «Фея у царстві тролів» театр вклав не лише нові думки та ідеї, але й душу. На виставу приїжджають учні молодших класів херсонських шкіл та з усієї області.

— Якщо чесно, я ніколи не бачила, щоб дітлахи так співчували казковим героям. Вони просто в захваті від вистави. І міні-дискотека перед спектаклем була дуже цікавою ідеєю — учні трішки виплеснули енергію і сиділи тихенько, — розповідає вчителька Скадовської школи № 3, котра привезла сюди школярів.

Тож і справді, казки для дітей — чудовий спосіб навчити їх співчувати, переживати та допомагати іншим. До того ж, вони ще й можуть зайвий раз відчути себе частиною дивовижної історії.

Олена БОСАЧЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон